• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی و جمعیتی زنان حاشیه‌نشین شهر ایلام (مورد مطالعه: نواحی بان برز، بان بور و سبزی آباد شهر ایلام)
تعداد صفحات 17
نویسنده اسدالله نقدی - طوبی  رضایی
مشخصات نشریه  فرهنگ ایلام - اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام پیاپی 42و 43
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1393
محدوده صفحات 119-103
زبان فارسی
کلید واژه زن  ایلام  حاشیه‌ نشینی  نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی  
چکیده شهر ایلام تجربه‌ی شهری شدن سریع را پشت سر گذاشته و دارای بافت حاشیه قابل‌توجهی است. اغلب مطالعات مرتبط با حاشیه‌ها که حجم قابل‌توجهی را در دهه‌های گذشته به خود اختصاص داده است، به مسائل عام این مناطق و اغلب از دید مردان یا مردانه پرداخته‌اند. این پژوهش به بررسی نگرش­ها و رفتارهای اجتماعی زنان حاشیه‌نشین شهر ایلام نسبت به زندگی شهری و مسائل محلات خود می‌پردازد. مطالعه‌ بر مبنای رهیافت جامعه‌شناختی، به بررسی نگرش­ها و گرایش‌ها و رفتارهای زنان حاشیه‌نشین پرداخته است و تأثیر برخی متغیرهای مستقل همچون سن، تحصیلات، تأهل، مهاجرت رضایت‌مندی یا عدم رضایت از زندگی، تعلق شهروندی بر رفتارهای باروری، ازدواج و مشارکت و روابط اجتماعی زنان حاشیه‌نشین را مورد کنکاش قرار داده است. \r\nروش انجام این تحقیق، پیمایشی با رویکرد مقایسه‌ای و از نظر زمانی مقطعی است. برآورد حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان انجام گرفته است. در این پژوهش، از روش نمونه‌گیری سهمیه‌ای – اتفاقی ساده استفاده شده است. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسش‌نامه بوده است. \r\nیافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که زنان و خانوارهای آن‌ها، کسب درآمد و به دست آوردن شغل بهتر و پس از آن، ادامه‌ی تحصیل فرزندان خود را مهم‌ترین دلایل مهاجرت به شهر می‌دانند. تمایل به مشارکت (مشارکت بالقوه) بسیار بالاست. همچنین دلیل اصلی که زنان را به سمت فرزند آوری بیش تر می‌کشاند، احترام اجتماعی در دوران بارداری و فرزند آوری است.

کد مقاله 19882
تعداد بازدید 375

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397