• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبيين نقش مشاركت زنان روستايي در فعاليت‌هاي كشاورزي (مطالعه موردی: دهستان‌های افزر و زاخروئیه شهرستان قیروکارزین فارس)
تعداد صفحات 12
نویسنده زهرا پربار - بهنام مغانی - فاطمه حسینی - بابک اجتماعی
مشخصات نشریه فصلنامه نگرش‌های نو در جغرافیای انسانی (جغرافیای انسانی سابق) - دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار - علمی پژوهشی سال 6 شماره 2
تاریخ انتشار بهار - 1393
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 46-35
زبان فارسی
کلید واژه مشارکت زنان  زنان روستایی  زنان کشاورز  مشارکت زنان روستایی  کشاورزی زنان روستایی  فارس (استان)  مشارکت در فعالیت‌های کشاورزی  فعالیت‌های کشاورزی  قیروکارزین (شهرستان)  افزر (دهستان)  زاخروئیه (دهستان)  
چکیده هدف اصلی این پژوهش شناسایی نقش زنان روستایی در توسعه بخش کشاورزی شهرستان قیروکارزین و شناسی متغیرهای اثر‌گذار (عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی) بر میزان مشارکت آنان در فعالیت‌های مختلف کشاورزی است. روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی بوده و براساس مطالعات پیمایشی و کتابخانه‌ای، اطلاعات لازم جمع‌آوری و مورد توصیف و تحلیل آماری قرار گرفته است. با فرمول کوچران 384 زن روستایی فعال در امور مختلف کشاورزی، از روستا‌های دهستان‌های افزر و زاخروئیه به‌عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده مورد پرسشگری قرار گرفتند. برای توصیف و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‌های t تک نمونه‌ای، t دو گروه مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. با توجه به سوال تحقیق که عوامل موثر بر مشارکت زنان روستایی در فعالیت‌های کشاورزی محدود مورد مطالعه کدامند؟ و در چه بخش‌هایی فعال‌ترند؟ نتایج حاصله حاکی از آن است که زنان در امور زراعی و در مرحله برداشت محصول مشارکت بیشتری دارند و برخی از عوامل چون فردی، خانوادگی و اجتماعی، مانع از مشارکت زنان روستایی در امور کشاورزی شده است. در جهت توانمند‌سازی بیشتر زنان در فعالیت‌های کشاورزی، به ایجاد شرکت‌های تعاونی روستایی مخصوص زنان، فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به مشارکت زنان در فعالیت‌های کشاورزی و... پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 19223
تعداد بازدید 452

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397