• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش گردشگری در توانمندسازی زنان روستایی (مورد مطالعه: روستای زیارت شهرستان گرگان)
تعداد صفحات 20
نویسنده علیرضا خواجه شاهکوهی - غلامرضا خوش‌فر - لیلا کریمی
مشخصات نشریه فصلنامه برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری - دانشگاه مازندران سال 1 شماره 3
تاریخ انتشار زمستان - 1391
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 114-95
زبان فارسی
کلید واژه زنان روستایی  توانمندسازی زنان  گرگان (شهرستان)  توانمندسازی  گردشگری  توانمندسازی زنان روستایی  زیارت (روستا)  
موضوع زنان روستايي و عشاير     توانمندي زنان / توانمندسازي زنان    
چکیده ماهیت تحقیق حاضر، کاربردی و روش انجام پژوهش، توصیفی ـ تحلیلی و از نوع پیمایشی است. جامعه‌ی آماری تحقیق، شامل 1785 نفر از زنان ساکن در روستای گردشگری زیارت هستند. نمونه‌ی آماری، با استفاده از فرمول منقطی کوکران به تعداد 126 نفر، تعیین و برای انتخاب نمونه‌های آماری از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده استفاده شد. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌ی محقق ساخته جمع‌آوری گردید. نتایج این مطالعه، بیانگر آن است که نقش گردشگردی روستایی در توانمند‌سازی اقتصادی زنان، در رتبه‌ی اول اهمیت قرار دارد. همچنین نتایج نشان داد که توانمند‌سازی فرهنگی زنان، در رتبه‌ی دوم اهمیت قرار دارد. در این زمینه، تغییر الگوی مصرف، تغییر در فرهنگ، افزایش سطح آگاهی و دانش زنان روستایی از مهم‌ترین نقش‌های مؤثر گردشگردی روستایی بوده است. از طرفی دیگر، بُعد اجتماعی فعالیت‌های بیرون از منزل و امید به آینده از مهم‌ترین مقولات توانمندسازی زنان بوده است. تحلیل داده‌ها در سطوح بالاتر، نشان داد که بین سن زنان روستایی با توانمندی آنان در ابعاد سه‌گانه، رابطه‌ی منفی معنی‌دارد وجود دارد. همچنین رابطه‌ی بین سطح تحصیلات زنان روستایی با میزان توانمندی آنان، صرفاً در بعد توانمندی اقتصادی، معنی‌دار است.

کد مقاله 17734
تعداد بازدید 1566

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397