• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیلی بر نقش پروژه ترسیب کربن در توانمندسازی زنان روستایی (مطالعه موردی: حسین آباد غیناب، شهرستان سربیشه)
تعداد صفحات 15
نویسنده محمود فال سلیمان - حجت‌ا... صادقی - معصومه موحدی‌پور
مشخصات نشریه فصلنامه برنامه‌ریزی منطقه‌ای - دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت سال 2 پیاپی 8
تاریخ انتشار زمستان - 1391
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 27-13
زبان فارسی
کلید واژه زنان روستایی  توانمندسازی زنان  توانمندسازی  توانمندسازی زنان روستایی  پروژه ترسیب کربن  برنامه‌‌ریزی روستایی  حسین آباد غیناب  سربیشه (شهرستان)  
موضوع زنان روستايي و عشاير     توانمندي زنان / توانمندسازي زنان    
چکیده دستیابی به توسعه پایدار در تمام جوامع انسانی بدون مشارکت زنان امکان­ پذیر نیست. در کشورهای جهان سوم، راهبرد هایی برای مشارکت عملی زنان در توسعه اتخاذ شده است. یکی از راهبرد ها در امر توسعه، راهبرد توانمند­ سازی زنان می ­باشد. در کشور ایران نیز گام هایی در این زمینه برداشته شده است. پروژه­ ی ترسیب ­کربن، در حسین ­آباد غیناب شهرستان سربیشه از جمله برنامه ­های توسعه است که با اتخاذ استراتژی مشارکت مردم محلی و بکارگیری توام زن و مرد، سعی در توانمند سازی زنان داشته است. هدف مقاله حاضر بررسی نقش این پروژه بر توانمند سازی زنان روستایی می ­باشد. روش تحقیق از نوع مطالعات بنیادی- کاربردی و از نظر شیوه جمع ­آوری داده­ها جزء تحقیقات توصیفی- تحلیلی و میدانی می ­باشد، که ضمن جمع ­آوری اطلاعات توصیفی، نتایج حاصل نیز از طریق آزمون­ های t تک نمونه­ ای، توکی و تحلیل واریانس مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پروژه در افزایش توانمندی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موفق بوده است. به گونه ­ای که نتایج حاصل از آزمون t تک نمونه ­ای با اطمینان 95 درصد و در سطح خطای 0.05 و مقدار p برابر با 0/0001، مؤثر بودن پروژه ترسیب کربن در افزایش توانمند سازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زنان روستایی را تأیید کرده است. بر این اساس سطح آگاهی زنان، درآمد، افزایش و تنوع فعالیت های شغلی، استقلال مالی، مشارکت بیشتر در تصمیم گیری­ ها و تغییر نگرش زنان، با فعالیت پروژه، مطلوب تر و سیر صعودی داشته است.

کد مقاله 17730
تعداد بازدید 566

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397