• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل مؤثر بر قدرت تصميم‌گيری زنان در خانواده‌های شهر سپیدان
تعداد صفحات 19
نویسنده اکبر زارع شاه‌ آبادی - رقیه ماندنی
مشخصات نشریه فصلنامه زن در توسعه و سیاست (پژوهش زنان سابق) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1392
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 293-275
زبان فارسی
کلید واژه اشتغال  اشتغال زنان  تصمیم‌‌گیری در خانواده  عوامل مؤثر  خاستگاه خانواده  میزان تحصیلات  میزان تحصیلات زنان  قدرت تصمیم‌گیری زنان  سپیدان (شهرستان)  
موضوع رياست خانواده / سرپرستي خانواده / مديريت خانواده / قواميت     زن در خانواده    
چکیده قدرتْ متغير اجتماعيِ مهمي است كه در بررسي هر ساختار اجتماعي، نهاد، گروه، و حتي روابط مرسوم بين افراد مورد توجه قرار مي گيرد و خانواده نيز از اين قاعده مستثنا نيست. هدف اصلي مقاله حاضر، بررسي ميزان قدرت تصميم گيري زنان در خانواده هاي شهر سپيدان و عوامل موثر بر آن است. اين تحقيق كمي و از نوع پيمايشي است كه در سال 1390 در شهر سپيدان انجام گرفته است. جامعه آماري مورد نظر در اين تحقيق، بنابر ضرورت موضوع و مسئله، شامل زنان متاهل شهر سپيدان بوده است و با استفاده از فرمول كوكران 188 نفر از آن ها به شيوه نمونه گيري خوشه اي چندمرحله اي انتخاب شده اند. يافته هاي پژوهش نشان مي دهد كه قدرت تصميم گيري زنان در خانواده هاي شهر سپيدان تحت تاثير درآمد زن، تحصيلات زن، تحصيلات همسر، اشتغال زن، محل تولد، نحوه انتخاب همسر، قدرت مادر در خانواده خاستگاه، و نگرش هاي كليشه اي به جنسيت است. همچنين از ميان متغيرهاي مورد مطالعه، متغيرهايي از قبيل سن، تفاوت سني زوجين، مدت زمان ازدواج، نوع ازدواج، و موانع قانوني و حقوقي با قدرت تصميم گيري زنان در خانواده رابطه معناداري ندارند. در تحليل رگرسيون چندمتغيره نيز، متغيرهاي درآمد، قدرت مادر در خانواده خاستگاه، و نگرش هاي كليشه اي در كل 13/4 درصد از واريانس قدرت تصميم گيري زنان در خانواده را در جامعه آماري تبيين مي كنند.

کد مقاله 17373
تعداد بازدید 623

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397