• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارتباط ويژگی‌های فيزيکی در معماری داخلی آشپزخانه با ميزان خستگی در بانوان (نمونه مورد مطالعه: بانوان ساکن در مجتمع مسکونی آسمان تبريز)
تعداد صفحات 13
نویسنده سحر طوفان - هدایت شهبازی - فرناز منتظر
مشخصات نشریه فصلنامه زن و مطالعات خانواده - مصوب دانشگاه آزاد سال 3 پیاپی 9
تاریخ انتشار پائیز - 1389
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 147-135
زبان فارسی
کلید واژه زن  خستگی  تبریز  معماری داخلی  آشپزخانه  ویژگی‌های فیزیکی  
موضوع بهداشت و سلامت زنان/ زن و سلامت/ خانواده و سلامت     خانه/ مجتمع‌های مسکونی    
چکیده تاثير معماري بر رفتار و فعاليت هاي مخاطبان فضا و کاربران محيط، امري بديهي و غير قابل اجتناب است. دانش معماري سعي در تدوين فضاهاي مناسب جهت تامين حداکثر لذت و نشاط را داشته و با کمک گيري از اصول مربوطه در اين زمينه (ويژگي هاي فيزيکي مانند فضا، نور، رنگ، چيدمان و ...) مي کوشد محيط زيست بهتري را براي استفاده کنندگان ايجاد نمايد. در اين پژوهش با استناد به طراحي معماري آشپزخانه هاي مجتمع مسکوني آسمان تبريز، دلايل تاثير طراحي فضا را بر قشر خاصي از کاربران (بانوان) بررسي نموده، مشخصه هاي خستگي و هم چنين لذت کار در آن بررسي شد. اين تحقيق در حالت کلي به ارتباط بين معماري داخلي آشپزخانه و ميزان خستگي بانوان و به طور خاص در اين مقاله به بخشي از آن يعني عوامل فيزيکي در اين فرايند مي پردازد. هدف اصلي تبيين چرائي و چگونگي تاثير فضاي معماري مکان آشپزخانه بر روحيه بانوان بوده، روش تحقيق مبتني بر روش توصيفي- تحليلي ست با توزيع 200 پرسشنامه در بين بانوان چهار بلوک مجتمع مسکوني آسمان تبريز به طور اتفاقي، اطلاعات و داده هاي مربوط به تحقيق به دست آمد که با استفاده از نرم افزار SPSS تحليل و مورد استفاده قرار گرفت. بهره گيري از ويژگي هاي فيزيکي کافي در کنار مبلمان و شناخت نيازهاي طراحي داخلي به ويژه متناسب با نيازهاي خانم خانه از خصوصيات طراحي داخلي معماري آشپزخانه است که در روحيات و واکنش هاي رفتاري بانوان استفاده کننده تاثير مي گذارد.

کد مقاله 17242
تعداد بازدید 932

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397