• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی شیوع و برخی عوامل همبسته با بارداری‌های ناخواسته
تعداد صفحات 6
نویسنده پریسا کسمایی - زهرا عطرکار روشن
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی گیلان سال 12 پیاپی 48
تاریخ انتشار زمستان - 1382
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 66-61
زبان فارسی
کلید واژه بارداری ناخواسته  پیشگیری حاملگی  سقط جنین  
موضوع بارداري    
چکیده مقدمه: باروري ناخواسته مشکلي جهاني است که پيامدهاي منفي آن بر زنان، خانواده ها اجتماع اثرگذار است و پيشگيري از آن هدف اساسي تنظيم خانواده است.
هدف: بررسي ميزان شيوع و برخي عوامل همبسته با بارداري ناخواسته در مناطق استان گيلان.
مواد و روش ها: بااستفاده از نمونه گيري خوشه اي 500 زن باردار مراجعه نموده به مراکز بهداشتي درماني شهري جهت انجام مراقبتهاي دوران بارداري مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گرد آوري داده ها پرسشنامه اي حاوي 29 سوال بسته بود که از طريق مصاحبه تکميل گرديد.
نتايج: باروري فعلي در 27.4% مادران ناخواسته بوده است. بين باروري ناخواسته با متغيرهاي سن مادر(p < 0.002) ، تعداد فرزندان (p < 0.0001) و ميزان تحصيلات مادر (p < 0.014) ارتباط معني دار آماري وجود داشت. از بين مادران با باروري ناخواسته 58.8% تمايل خود به سقط را تاييد کردند. 17% از مادران با سابقه بارداري، تجربه بارداري ناخواسته قبلي داشتند و بارداري ناخواسته قبلي در 41% اين مادران منجر به سقط شده است. بين وضعيت مراجعه به مرکز بهداشتي درماني در دوران بارداري (مرتب، نامرتب) و حاملگي ناخواسته ارتباط معني داري وجود داشت. (p < 0.015) در بررسي فوق 70.8% مادران داراي باروري ناخواسته ضمن استفاده از روشهاي پيشگيري از بارداري و 29.2% آنان بدون استفاده از روش استفاده از بارداري باردار شدند.
نتيجه گيري: نتايج حاصل از بررسي فوق لزوم نظارت بيشتر بر جنبه هاي کيفي در ارايه خدمات تنظيم خانواده و توجه به ويژه بر امر مشاوره را مورد تاکيد قرار مي دهد.

کد مقاله 16357
تعداد بازدید 860

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397