• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی باورهای والدین در مورد فرزندپروری و مفهوم آنان از هوش کودکان با توجه به وضعیت تحصیلی والدین
تعداد صفحات 14
نویسنده مختار ملک پور
مشخصات نشریه فصلنامه علوم اجتماعی و انسانی - دانشگاه شیراز - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 39
تاریخ انتشار تابستان - 1382
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 15-2
زبان فارسی
کلید واژه فرزندپروری  تحصیلات والدین  باورهای والدین  هوش کودکان  
موضوع مادري/ نامادري     روابط خانوادگي     پدري    
چکیده هدف اصلي اين تحقيق، بررسي باورهاي والدين در مورد فرزندپروري و هوش کودکان، در رابطه با ميزان تحصيلات است. بدين منظور 100 نفر از والدين شامل 72 مادر و 28 پدر با تحصيلات متفاوت که فرزندان آنان در کلاس اول بودند؛ در اين تحقيق شرکت نمودند. اين والدين به پرسش هاي دو پرسشنامه باورهاي فرزندپروري و هوش پاسخ دادند. در اين تحقيق، دو پرسش مطرح بود. 1. آيا والدين با تحصيلات متفاوت در ميزان اهميتي که براي فرزندپروري قايل هستند، تفاوت دارند؟ 2. آيا والدين با ميزان تحصيلات متفاوت در باورهاي خود درباره هوش فرزندان، تفاوت دارند؟
نتايج مربوط به پرسش اول نشان داد که سه گروه والدين با تحصيلات راهنمايي و کمتر، ديپلم و کارداني يا بالاتر، از نظر باورهاي مربوط به فرزند پروري تفاوتي ندارند. هم چنين نتايج مربوط به پرسش دو نشان داد که از نظر باورهاي کلي، در مورد هوش فرزند (کل باورهاي هوشي)، والدين داراي ديپلم نسبت به والدين داراي کارداني يا بالاتر، در سطح بالاتري قرار داشتند (P < 0.05)، اما با والدين داراي تحصيلات راهنمايي يا کمتر تفاوتي نداشتند.
در ضمن نتايج تحليل زير مقياس هاي هوش نشان داد که والدين داراي ديپلم در رابطه با باورهاي انگيزش تحصيلي فرزند، يعني زير مقياس ششم هوش، نسبت به والدين داراي کارداني و بالاتر، در سطح بالاتري قرار داشتند ( (P = 0.01). هم چنين والدين داراي تحصيلات راهنمايي يا کمتر، در اين زير مقياس، نسبت به والدين داراي کارداني يا بالاتر در سطح بالاتري قرار داشتند (p = %38)

کد مقاله 16260
تعداد بازدید 851

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397