• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مشکلات جسمی و روانی زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام
تعداد صفحات 9
نویسنده معصومه شوهانی - فاطمه رسولی - پریوش حاجی امیری - محمود محمودی مجد آبادی فراهانی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش پرستاری ایران - انجمن علمي پرستاري ايران - علمی پژوهشی پیاپی 5-4
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1386
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 65-57
زبان فارسی
کلید واژه مشکلات جسمی  یائسگی طبیعی  مشکلات روان‌شناختی  
موضوع بهداشت و سلامت زنان/ زن و سلامت/ خانواده و سلامت     يائسگي    
چکیده مقدمه: یائسگی، به عنوان یک مرحله بحرانی و مهم‌ترین واقعه دوران میانسالی است. در این دوران زنان دچار مشکلات جسمی و روانی متعددی می‌شوند که باعث کاهش کیفیت زندگی آنان می‌گردد. این پژوهش با هدف کلی تعیین مشکلات جسمی و روانی زنان یائسه مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر ایلام انجام گردید.
روش کار: واحدهای مورد پژوهش را 150 نفر زن یائسه تشکیل می‌دادند که یائسگی طبیعی را به صورت قطع قاعدگی حداقل 12 ماه داشتند و با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه ساختاری شامل اطلاعات دموگرافیک، سوابق پزشکی، چک‌لیست علائم و نشانه‌ها و همچنین تست‌های استاندارد بک و کتل و از طریق مصاحبه چهره به چهره جمع‌آوری گردیدند.
یافته‌ها: میانگین سن یائسگی 7/48 سال بود. میانگین کلسیم دریافتی 24 ساعته(9/603 میلی‌گرم) بود. مشکلات عضلانی اسکلتی(7/76٪ درد مفاصل)، اروژنیتال(خشکی واژن و کاهش میل جنسی42٪) و وازوموتود( گُرگرفتگی 3/55٪)، هیپرتانسیون(3/37٪) در این زنان شایع بود. ضمن این که (32٪) افسردگی خفیف، (7/22٪) اضطراب خفیف و (3/39٪) اختلال حافظه نزدیک داشتند. بین این علایم و برخی از متغیرهای بررسی شده ارتباط معناداری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: میانگین سن یائسگی طبیعی نمونه‌های مطالعه نسبت به دیگر کشورهای آسیایی و غربی کمتر بود. شیوع و شدت مشکلات جسمی و روانی در این زنان قابل ملاحظه یعنی بیش از حد انتظار بود. با توجه با تاثیر یائسگی بر کیفیت زندگی زنان و سلامت جامعه، ارائه مراقبت‌های تدوین شده‌ای به آنان در این دوران ضروری می‌باشد.

کد مقاله 16133
تعداد بازدید 906

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397