ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه جامعه‌شناختي تأثير سرمايه اجتماعي بر احساس ناامني زنان با كاربرد ايموس گرافيك (مطالعه موردي: دانشجويان دختر دانشگاه اصفهان)
تعداد صفحات 28
نویسنده رسول ربانی - محمد عباس‌زاده - بتول محمودمولایی کرمانی - رضا اسلامی بناب
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش‌های راهبردی مسائل اجتماعی ایران (مصوب وزارت علوم) سال 2 شماره 5
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1392
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 52-25
زبان فارسی
کلید واژه زن  احساس ناامنی  دانشگاه اصفهان  معادلات ساختاری  سرمایه اجتماعی  ایموس گرافیک   
موضوع زن و امنيت/ خانواده و امنیت    
چکیده حساس ناامني به معني احساس خطر و تهديدي است كه فرد هم و اره در دوره هاي مختلف زندگي ممكن است با خود داشته باشد. اين احساس ، به ويژه در مورد زنان به علت شرايط ويژه جسمي بيشتر صدق مي كند. هدف اساسي پژوهش حاضر، تعيين رابطه بين سرمايه اجتماعي (اعتماد نهادي، اعتماد بين شخصي و مشاركت اجتماعي) و احساس ناامني اجتماعي است . براي نيل به آن به لحاظ نظري از ديدگاه هاي گيدنز، كوئن، فوكوياما، پاتنام، … استفاده شده است. روش تحقيق، پيمايشي و جامعه آماري پژوهش حاضر در برگيرنده دانشجويان دختر دانشگاه اصفهان به تعداد 9675 نفر بوده است كه از اين تعداد، 370 نفر بر اساس فرمول كوكران و به شيوه نمونه گيري تصادفي مطبق انتخاب شده اند. پس از جمع آوري پرسشنامه ها، اطلاعات لازم به وسيله نرم افزار هاي Amos18 و spss تجزيه و تحليل شده است. براي آزمون فرضيات نيز به تناسب سطح متغيرها، از آزمون هاي تحليل مسير و تحليل رگرسيون استفاده شده است. بر اساس نتايج تحقيق، رابطه بين سرمايه اجتماعي با احساس ناامني معكوس و شدت همبستگي بين اين دو در حد بالايي (74/0) بوده است. همچنين، نتايج تحليل مسير انجام يافته نشان مي دهد كه توان متغير هاي مستقل در تبيين واريانس متغير وابسته 55 درصد بوده و در اين ميان، متغيرهاي اعتماد، رابطه اجتماعي، هنجار و شبكه اجتماعي بر احساس ناامني اجتماعي تاثيرگذار بوده اند.

کد مقاله 16042
تعداد بازدید 874

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397