ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر آموزش حل مسئله تعدیل‌ شده با رویکرد خانواده‌محور، بر میزان عزت نفس مددجویان وابسته به مواد مخدر
تعداد صفحات 8
نویسنده رحیم حبیبی - امیررضا صالح مقدم - علی طلایی - سعید ابراهیم زاده - حسین کریمی مونقی
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مصوب وزارت بهداشت) سال 55 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1391
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 59-52
زبان فارسی
کلید واژه خانواده‌ محوری  عزت نفس  آموزش حل مسئله تعدیل‌‎شده  مددجویان وابسته به مواد  
موضوع خانواده درماني    
چکیده جهان در کنار بحران تهدید بمب اتمی، بحران نابودی محیط زیست، بحران فقر جامعه، شاهد بحران اعتیاد نیز می¬باشد. یکی از مشکلات شایع در اکثر مددجویان معتاد کاهش عزت نفس است. عزت نفس انعطاف¬پذیری در مقابل تغییرات را افزایش داده و نگرش¬های مثبت در جهت پیشرفت احساس خودکفایی را تقویت می¬کند. پژوهش¬های پیرامون مسئله اعتقاد و ارائه راهکارهای درمانی غیر دارویی اعتیاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می¬باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تأثیر آموزش حل مسئله خانواده محور بر میزان عزت نفس مددجویان وابسته به مواد مخدر است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه مورد شاهدی تجربی دو گروهه است که در سال 1389 در کلینیک مهر مشهد انجام شده است. پس از تأیید روایی و پایایی پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت، 60 مددجوی وابسته به مواد مخدر در دو گروه 30 نفره آزمون و کنترل به صورت تخصیص تصادفی تقسیم شدند. تمامی واحدهای پژوهش فرم¬ها و پرسشنامه عزت نفس را قبل از مداخله تکمیل نموده برای گروه آزمون به مدت دو ماه، 8 جلسه 45 دقیقه¬ای جلسات حل مسأله خانواده محور برگزار گردید. سپس هر دو گروه پرسشنامه عزت نفس را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده¬ها با نرم افزار spss و آزمون-های دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوجی استفاده شد.
نتایج: مداخله در گروه آزمون منجر به افزایش معنی¬داری (0001/0p=) به میزان 5/4 برابر افزایش در نمره عزت نفس نسبت به گروه کنترل گردید.
نتیجه¬گیری: بکارگیری روش آموزشی حل مسئله با رویکرد خانواده محور می¬تواند جهت بهبود و تکمیل فرآیند درمانی ترک اعتیاد مددجویان به عنوان یک روش غیر دارویی مفید و مؤثر باشد.

کد مقاله 15239
تعداد بازدید 984

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397