• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تحقیقات آسیب‌شناسی خانواده در ایران، دهه 80؛ روند، الگوها و گرایش‌ها
تعداد صفحات 36
نویسنده محمدعلی زکی
مشخصات نشریه فصلنامه فرهنگی تربیتی زنان و خانواده (فرهنگی - دفاعی زنان و خانواده سابق) سال 6 پیاپی 18
تاریخ انتشار تابستان - 1390
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 106-71
زبان فارسی
کلید واژه آسیب‌شناسی خانواده  خانواده در ایران  آسیب‌شناسی اجتماعی  خانواده ایرانی  آسیب‌شناسی اجتماعی خانواده  آسیب‌شناسی خانواده ایرانی  علم‌سنجی  مجلات علمی  فراتحلیل  مقالات علمی پژوهشی  نشریات علمی پژوهشی  گرایش‌های پژوهشی  
موضوع آسيب‌شناسي خانواده     پژوهش زنان / زن پژوهي / زن و پژوهش / خانواده‌پژوهي    
چکیده آسیب¬شناسی اجتماعی یکی از رایج¬ترین و کاربردی¬ترین حوزه¬های تخصصی در جامعه¬شناسی است که با گذشت زمان بر میزان تولید دانش نظری و پژوهشی آن افزوده می¬شود به گونه¬ای که انبوه اطلاعات پژوهشی در این حوزه بسیار مشهود و ملموس بوده و این تراکم اطلاعات، زمینه برخی از تحقیقات را فراهم می¬نماید.
با تاکید بر فراتحلیل و علم¬سنجی، تحقیق حاضر به سه موضوع مهم پژوهشی شامل، روند تحقیقات، الگوهای پژوهشی و گرایش¬های پژوهشی و تحقیقات آسیب¬شناسی اجتماعی خانواده در ایران طی سالهای 1380-1390 خواهد پرداخت. مقاله حاضر محصول پژوهشی با استفاده از تحلیل محتوا با رویکرد فراتحلیل و علم¬سنجی بوده که اطلاعات لازم با توجه به مقالات ثبت شده در مجلات پژوهشی در پایگاه اطلاع¬رسانی اینترنتی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی تا پایان تابستان سال 1390 (تعداد 134 مورد) جمع¬آوری گردیده است.
نتایج نهائی تحقیق نشان داده که تحقیقات آسیب¬شناسی اجتماعی خانواده در ایران طی سالهای 1380-1390 روندی صعودی داشته و طی ده سال بررسی شده، بر تعداد تحقیقات مذکور افزوده شده است. الگوهای پژوهشیبر حسب سال نشر، تعداد نویسنده، همکاری علمی، نقش مردان و زنان نویسنده در مشارکت پژوهشی، حجم کمی مقالات، نوع مجله پژوهشی و توزیع جغرافیائی گزارش شده است. گذشته از انواع ده گانه فرعی تحقیقات، یافته¬ها بیانگر آن بود که بیشترین گرایش¬های پژوهشی به ترتیب اختصاص به موضوعات اصلی فرار از خانواده (دختران فراری و فرار از خانه) (26 درصد)، خشونت در خانواده (خشونت علیه زنان و خشونت خانگی) (25 درصد) و اذیت و آزار در خانواده (کودک¬آزاری و همسر آزاری) (25 درصد) داشته و سایر موارد (طلاق، معاشرت با جنس مخالف، زنان سرپرست خانواده، فرزند سالاری و فقدان پدر) (24 درصد) را به خود اختصاص داده است.

کد مقاله 15736
تعداد بازدید 1105

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397