• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثير متغيرهاي فردي و اقتصادي زنان روستايي بر مشاركت آنان در تعاوني توليد (مطالعه موردي: تعاوني توپ سازي شهرستان پاوه و اوامانات)
شماره ویرایش
تعداد صفحات 26
نویسنده م‍وس‍ی اع‍ظم‍ی - هما سروش مهر
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش‌های روستایی - دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1389
زبان فارسی
کلید واژه زنان روستایی  مشارکت  عوامل فردی اقتصادی  تعاونی توپ‌سازی  پاوه و اورامانات  
موضوع زن و اقتصاد / مشاركت اقتصادي زنان     زنان روستايي و عشاير    
چکیده اكثر نظريه پردازان توسعه معتقدند كه منابع انساني هر جامعه اي عامل تعيين كننده خصوصيت و روند توسعه اجتماعي و اقتصادي آن جامعه است و زنان به عنوان نيمي از جمعيت انساني نه تنها موضوع و هدف هر نوع برنامه توسعه اي هستند، بلكه عامل پيشبرد اهدف توسعه اقتصادي و اجتماعي جامعه نيز به شمار مي آيند. در اين زمينه مشاركت زنان روستايي در امور زندگي شان، به ويژه در فععاليت هاي جمعي مانند تعاوني هاي توليدي با اهداف ارتقاي توانمندي هاي آنان، رهيافت بسيار مناسبي براي كاهش فقر به شمار مي آيد در اين خصوص، مطالعه حاضر به بررسي تأثير متغيرهاي فردي و اقتصادي بر مشاركت زنان روستايي در تعاوني توليد توپ هاي ورزشي (شركت تعاوني توپ دوزي پاوه) پرداخته است. به منظور تشخيص معني دار بودن روابط بين متغيرها از آزمون هاي همبستگي و همچنين براي علت يابي متغيرهاي فردي و اقتصادي زنان در چگونگي مشاركت آنان در تعاوني توليدي از مدل تحليل مسير بهره گرفته شده است. نوع تحقيق كاربردي، و به صورت توصيفي و همبستگي ـ علي است. اطلاعات مورد نياز از استان كرمانشاه (شهرستان پاوه و اورامانات) به وسيلة پرسشنامه بدست آمده و با استفاده از روش كوكران، 96 نفر از زنان عضو تعاوني به روش احتمالي و نوع سيستماتيك انتخاب شدند. ضريب آلفاي كرونباخ (0/88=α) در قسمت اصلي پرسشنامه (ميزان مشاركت)، نشان داد كه وسيله تحقيق قابليت زيادي براي جمع آوري اطلاعات دارد. يافته هاي تحقيق حاكي از آنند كه بين مشاركت زنان و مؤلفه هاي فردي ـ اقتصادي رابطه مثبت و معني داري برقرار است. متغيرهاي وارد شده در مدل تحليل، در مجموع 61 درصد از تغييرات مشاركت زنان را تبيين كرده اند. نتايج تحليل مسير بدين ترتيب است كه از بين 13 مؤلفة فردي ـ اقتصادي، سه متغير ميزان عضويت، بهبود وضعيت اقتصادي خانواده و سابقه ي مديريت، به ترتيب بيشترين تأثيرات علي را بر مشاركت زنان روستايي داشته اند. در پايان راهبردهاي متناسب با نتايج مطالعه، به منظور بهبود وضعيت مشاركت زنان روستايي ارائه گرديد.

کد مقاله 13604
تعداد بازدید 1022

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397