• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسي و مقايسه عدالت بين زوجين رضايت‌مند و دارای تعارض
شماره ویرایش
تعداد صفحات 17
نویسنده اقبال زارعی - محمود بهمنی - رضا فلاح چای
مشخصات نشریه فصلنامه مشاوره و روان‌درمانی خانواده سال 1 شماره 3
تاریخ انتشار زمستان - 1390
زبان فارسی
کلید واژه زوجین  عدالت  مسئولیت‌های خانواده  قدرت زناشویی  
موضوع روابط زوجين    
چکیده زمينه و هدف: بر اساس فرض هاي نظريه برابري، روابط شكل داد و ستدي دارد و افراد وقتي هزينه هاي بيشتري را متحمل و سودهاي كمتري را نسبت به چيزي كه مستحق آن بوده اند، دريافت كنند، دچار نارضايتي و پريشاني در روابط خود مي شوند. اين پژوهش به بررسي و مقايسه ي عدالت در بين زوجين رضايتمند و داراي تعارض مي پردازد.
روش: اين پژوهش توصيفي و از نوع علي ـ مقايسه اي است. جامعه ي اين پژوهش را زوجين مراجعه كننده به كلينيك هاي مشاوره و همچنين زوجين شركت كننده در كارگاه هاي آموزش خانواده اداره بهزيستي شهر بندرعباس تشكيل دادند و نمونه آن، 100 زوج ( 50 زوج رضايتمند و 50 زوج داراي تعارض) را كه به صورت روش نمونه گيري در دسترس انتخاب شدند شامل مي شود. زوجين شركت كننده به پرسشنامه رضايت زناشويي هودسن و نيز پرسشنامه محقق ساخته عدالت زناشويي پاسخ داده اند. روايي و پايايي هر دو پرسشنامه رضايت بخش بوده، براي تجزيه و تحليل داده ها از تحليل واريانس چند متغيري استفاده شده است.
يافته ها: يافته هاي اصلي پژوهش نشان داد كه در ميزان عدالت و مؤلفه هاي آن تفاوت معناداري بين زوجين رضايتمند و زوجين داراي تعارض وجود دارد. علاوه بر آن در عدالت و همه مؤلفه هاي آن به جز مؤلفه ي توجه به نيازهاي يكديگر، تفاوت معناداري بين زن و مرد يافت شده است و زنان ناعدالتي بيشتري را در روابط خود احساس مي كنند.
نتيجه گيري: در ايران شاهد تغييراتي در ساختار خانواده، همچون تغيير در الگوهاي تقسيم مسؤوليت و قدرت و افزايش تساوي گرايي در زنان بوده ايم، اما هنوز باورهاي جنسيتي در مورد نقش زنان در خانواده، تغيير مشابه و همراستايي نداشته اند. اين عامل موجب ايجاد احساس ناعدالتي و به تبع آن نارضايتي در زوجين خصوصاً زنان شده است.

کد مقاله 13600
تعداد بازدید 798

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397