• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان آگاهی دانش‌آموزان دبیرستانی شهر تهران درباره بیماری ایدز در سال 1381
شماره ویرایش
تعداد صفحات 6
نویسنده مرضیه نجومی - حسن شجاعی - محمدعلی عامریان
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات نظام سلامت حکیم - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - علمی پژوهشی پیاپی 3
تاریخ انتشار پائیز - 1382
زبان فارسی
کلید واژه پیشگیری  آگاهی  دانش‌آموزان  سرایت  ایدز  
موضوع ايدز    
چکیده پیش‌زمینه: بیماری ایدز در حال حاضر یک همه‌گیری جهانی محسوب می‌گردد. در سال 1991 تعداد افراد آلوده به ویروس ایدز در سراسر جهان 33 میلیون نفر تخمین زده شد و این میزان در پایان سال 2001 به 40 میلیون نفر رسید. اولین مورد بیماری در ایران در سال 1366 در یک کودک هموفیلی گزارش شد. انتقال این بیماری در ایران ابتدا تنها بدنبال مصرف فرآورده‌های خودنی بود ولی به تدریج از سایر راهها نیز گسترش یافت. به طوری که در آمار ارائه شده در ابتدای سال 1381 در حدود 23% موارد ایدز از طریق آمیزش جنسی رخ داده و 9% آن در کودکان زیر 19 سال بوده است. با توجه به این تغییر الگوی انتقال، آموزش در سطح جامعه و به خصوص افراد در معرض خطر می‌تواند در پیشگیری از بیماری موثر باشد. این مطالعه با هدف تعین سطح آگاهی دانش‌آموزان دبیرستانی شهر تهران در سال تحصیلی 81ـ1380 به صورت مقطعی طراحی شد.
روش کار: ابزار جمع‌آوری داده‎ها پرسشنامه‌ای دارای 32 سوال در مورد راههای پیشگیری و انتقال بیماری ایدز بود. با استفاده از روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای، پرسشنامه مورد نظر در بین دانش‌آموزان دبیرستانی توزیع شده حجم نمونه 400 نفر بود. تجزیه تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS ویرایش 10 انجام گرفت.
یافته‌ها: از دانش‌آموزان مورد برسی 196 نفر (49%) پسر و 204 نفر (51%) دختر بودند. از آن میان 5/77% از آگاهی خوب و 3/22% از آگاهی متوسط نسبت به بیماری برخوردار بودند. سطح آگاهی خوب و متوسط از راههای انتقال این بیماری به ترتیب 90% و 8/9% بدست آمد. این نسبت‎ها در مورد راههای پیشگیری از بیماری به ترتیب 5/48% و 8/50% بود. سطح آگاهی دختران با اختلاف معنی‌دار آماری بیش از پسران بود. با بالا رفتن پایه تحصیلی، آگاهی دانش‌آموزان با اختلاف معنی‎دار آماری افزایش می‌یافت و بیشترین میزان آن در دوره پیش دانشگاهی بدست امد (5/86% آگاهی خوب). آگاهی دانش‌آموزان رشته تجربی از سایر رشته‌ها بیشتر بود (3/87% آگاهی خوب) و این اختلاف نیز از نظر آماری معنی‌دار بود. سطح آگاهی افراد پاسخ دهنده بر حسب شغل پدر و مادر و تحصیلات مادر اختلاف قابل توجهی نداشت.
با توجه به نتایج بدست آمده لزوم آموزش دانش‌آموزان در زمینه راههای پیشگیری از این بیماری بیش از راههای انتقال آن مطرح است و تأکید آموزش در مدارس پسرانه و بالا بردن سطح سواد والدین توصیه می‌گردد.

کد مقاله 12387
تعداد بازدید 1048

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397