ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ادراک محرک ها در محيط کنترل شده و تأثير جنسيت بر آن (نمونه مورد مطالعه: دانشجويان دانشکده معماري و شهرسازي دانشگاه بين المللي امام خميني (ره))
شماره ویرایش
تعداد صفحات 12
نویسنده ناصر براتی - محمدعلی سلیمان نژاد
مشخصات نشریه فصلنامه باغ نظر (مصوب وزارت علوم) سال 8 پیاپی 17
تاریخ انتشار تابستان - 1390
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه محیط زیست  ادراک محیط  تأثیر جنسیت بر ادراک  آزمون ادراک محیط  طراحی محیط  
موضوع جنسيت و معرفت     جنسيت و روان‌شناسي / روان‌شناسي زن    
چکیده نحوه ادراک محيط يکي از مباحث و مفاهيم کليدي در حوزه مطالعات متقابل انسان – محيط در مقياس‌ هاي کلان و خرد است. از آنجا که نظام عصبي و ادراکي انسان مسئله برقراري ارتباط بين انسان و محيط زيست اوست و امکانات و محدوديت هاي خاصي دارد لذا نمي توان بدون توجه و اشراف کافي به فرايندهاي درک و فهم محيط از سوي مردم و ساز و کارهاي مرتبط با آنها مبادرت به مداخله در محيط کرد زيرا همين درک و فهم است که در نهايت تعبير و تفسير آنان را از محيط و جهان پيرامونشان شکل مي دهد و اغلب به شکل رفتار در محيط بروز و ظهور پيدا مي کند.\r\nاز سوي ديگر،تجربيات جهاني نشان مي دهد،در فرايند ادراک محيط و نتايج آن،بين زنان و مردان تفاوت هايي نيز وجود دارد.اگر چه اين موضوع در کشور ما به طور مستقل کمتر مورد بررسي دقيق قرار گرفته است،اما نتايج چنين آزمايش هايي، هر چند کنترل شده و محدود ،مي تواند تأثير قابل توجهي در برنامه ها و طرح هاي ارتقاي کيفيت محيط زيست انساني داشته باشد.از جمله روش هاي مرسوم براي کنکاش در چنين حوزه هايي روش هاي آزمايشي است. در همين راستا و در قالب يک فعاليت تجربي،از تعدادي دانشجوي دختر و پسر خواسته شد که از يک نمايشگاه عکس ، که شامل بيست و دو تصوير از مناظر مختلف طبيعي و انسان ساخت بود ،ديدن کرده و سپس به سؤالاتي در مورد عکس ها پاسخ دهند.هدف از اين آزمون ،تشخيص چگونگي نحوه برداشت و ادراک محيط اين تعداد از دانشجويان بوده است . و همچنين در وهله دوم سؤال تحقيق اين است که آيا بين دو جنس مرد و زن در اين مورد اختلاف قابل توجهي وجود دارد يا خير؟اين مقاله حاصل اين فعاليت پژوهشي است که در آن،ضمن مرور ادبيات موضوع به تحليل نتايج بدست آمده از اين آزمون پرداخته شده است.

کد مقاله 12163
تعداد بازدید 915

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397