• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان آگاهي و نگرش نسبت به بيماري ايدز در گروه‌هاي داراي رفتارهاي پرخطر تزريقي و جنسي و رابطه آن با مشخصه‌هاي اقتصادي ـ اجتماعي در شهرهاي گرگان و گنبد کاووس (1386)
شماره ویرایش
تعداد صفحات 8
نویسنده حسن افتخار اردبیلی - علیرضا حیدری - کورش اعتماد - محمدجواد کبیر - سیدمهدی صداقت
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی گرگان شماره 2 پیاپی 34
تاریخ انتشار تابستان - 1389
زبان فارسی
کلید واژه نگرش  آگاهی  معتاد تزریقی  تماس جنسی غیرایمن  ایدز  گلستان (استان)  
موضوع ايدز     روابط جنسي    
چکیده زمينه و هدف: ايدز توصيفي از اختلالات ناشي از نقص در کارکرد سيستم ايمني بدن انسان است که بر اثر عفونت با ويروس نقص ايمني انساني (HIV) به وجود مي‌آيد. از آن‌جايي که پرخطرترين گروه مبتلايان به ايدز را معتادان تزريقي و افراد داراي تماس جنسي غيرايمن به خود اختصاص مي‌دهد؛ اين مطالعه به منظور تعيين سطح آگاهي و نگرش نسبت به بيماري ايدز در گروه‌هاي داراي رفتارهاي پرخطر تزريقي و جنسي و رابطه آن با مشخصه‌هاي اقتصادي ـ اجتماعي در شهرهاي گرگان و گنبدکاووس در استان گلستان انجام شد.\r\nروش بررسي: اين مطالعه توصيفي مقطعي روي 134 فرد با رفتار پرخطر تزريقي و جنسي در شهرهاي گرگان و گنبد کاووس طي سال‌ 1386 انجام شد. آزمودني‌ها به وسيله نمونه‌گيري تصادفي سيستماتيک انتخاب شدند. روش جمع‌آوري اطلاعات مصاحبه با پرسشنامه استاندارد بود. داده‌هاي به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار آماري SPSS ـ 16 و آزمون‌هاي آماري آناليز واريانس يک‌طرفه، تي، کروکال‌واليس و من‌ويتني تجزيه و تحليل شدند.\r\nيافته‌ها: اين مطالعه نشان داد که در جمعيت مورد مطالعه 67 درصد داراي تحصيلات 6 ـ 12 سال، 8/44 درصد متأهل و 53 درصد بيکار و بدون درآمد بودند. 6/36 درصد افراد مورد مطالعه در مورد ايدز آگاهي متوسطي داشتند و 3/49 درصد از افراد نسبت به ايدز نگرش منفي داشتند. سطح آگاهي با سن و سطح تحصيلات رابطه آماري معني‌داري داشت (05/0>p). به طوري که افرادي داراي سن بالاتر آگاهي بالاتري داشتند. سطح آگاهي گروه سني 25 ـ 34 سال بالاتر از بقيه بود. هم‌چنين افراد باسواد بالاتر، آگاهي بيشتري نسبت به بي‌سوادان و کم‌سوادان داشتند. سطح آگاهي با نگرش رابطه معني‌داري داشت (05/0>P)؛افراد با آگاهي بالاتر نگرش مطلوب‌تري داشتند.\r\nنتيجه‌گيري: اين مطالعه نشان داد که 65 درصد افراد با رفتارهاي پرخطر آگاهي مطلوب در زمينه راه‌هاي انتقال ايدز دارند؛ اما نيمي از افراد در زمينه ايدز نگرش ضعيفي دارند.

کد مقاله 11954
تعداد بازدید 948

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397