عنوان
|
رابطه الگوهای غذایی با وضعیت اقتصادی ـ اجتماعی و جمعیتی در زنان 20 تا 50 ساله شمال شهر تهران |
شماره ویرایش
|
|
تعداد صفحات
|
12 |
نویسنده
|
نسرین امیدوار - بهرام رشیدخانی - آرزو رضازاده - آناهیتا هوشیارراد - زهره ستایشگر |
مشخصات نشریه
|
فصلنامه علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی سال 3 شماره 2 |
تاریخ انتشار
|
تابستان - 1387 |
زبان
|
فارسی |
کلید واژه
|
زن الگوهای غذایی وضعیت اقتصادی اجتماعی و جمعیتی تحلیل عاملی
|
موضوع
|
اقتصاد خانواده زن و اقتصاد / مشاركت اقتصادي زنان زن و سبک زندگي / خانواده و سبک زندگي
|
چکیده
|
سابقه و هدف: مطالعات اندکی، رابطه الگوهای غذایی و عوامل اقتصادی ـ اجتماعی و جمعیتی را بررسی کردهاند. هدف این مطالعه، تعیین الگوهای غذایی غالب و رابطه آنها با وضعیت اقتصادی ـ اجتماعی و جمعیتی زنان 20 تا 50 ساله شمال شهر تهران بود.\r\nمواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 460 زن 20 تا 50 ساله ساکن مناطق شمال شهر تهران به روش نمونهگیری طبقه بندی شده، تصادفی انتخاب شدند. دریافتهای غذایی معمول افراد در طول یکسال گذشته با استفاده از پرسشنامه نیمه کمّی بسامد خوراک و خصوصیات اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی از طریق مصاحبه حضوری به دست آمد. جهت شناسایی الگوهای غذایی غالب از روش تحلیل عاملی استفاده شد. رابطه بین الگوهای غذایی غالب و خصوصیات اقتصادی ـ اجتماعی و جمعیتی با تحلیل کوواریانس بررسی شد.\r\nیافتهها: دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم (مصرف بالای میوه، سبزیجات زرد، سبزیجات کلمی شکل، سایر سبزیجات، گوجه فرنگی، دوغ، لبنیات کم چرب، طیور و ماکیان، زیتون ،مغزها، آبمیوه های طبیعی، سیبزمینی، سیر، قهوه، خشکبار و حبوبات) و الگوی غذایی ناسالم (مصرف بالای گوشت فراوری شده، سس مایونز، نوشابه، شیرینی ها، غلات تصفیه شده، میان وعدهها، آبمیوه های صنعتی، گوشت قرمز، مغزها، سیبزمینی سرخ شده، روغنهای هیدروژنه، تخم مرغ، کره، لبنیات پُرچرب، قند و شکر و گوشت احشا). بعد از تعدیل اثر سایر متغیرها، قومیت آذری در مقایسه با قومیت فارس .\r\nبه اصل سند مراجعه شود.
|