عنوان
|
راهکارهاي کاهش ضايعات نان در بين زنان خانه دار شهر کرمانشاه |
شماره ویرایش
|
|
تعداد صفحات
|
19 |
نویسنده
|
امیرحسین علی بیگی - شهپر گراوندی - زهرا اطهری |
مشخصات نشریه
|
فصلنامه زن و جامعه (جامعهشناسی زنان سابق) سال 2 شماره 4 |
تاریخ انتشار
|
زمستان - 1390 |
زبان
|
فارسی |
کلید واژه
|
زن ضایعات نان الگوی مصرفی
|
موضوع
|
زن و سبک زندگي / خانواده و سبک زندگي
|
چکیده
|
هدف از اين مطالعه توصيفي ـ پيمايشي، بررسي راهکارهاي کاهش تلفات و ضايعات نان در بين زنان شهر کرمانشاه بود. جامعه آماري اين پژوهش زنان خانهدار شهر کرمانشاه بودند (N=198270) که تعداد 326 نفر از آنان با استفاده از روش نمونهگيري خوشهاي، به عنوان نمونه آماري انتخاب شدند. جهت تحليل دادهها از آمارهاي توصيفي و روش تحليل عاملي استفاده شد. بر اساس يافتهها، نان قوت غالب خانوادههاي کرمانشاهي را تشکيل ميدهد. به گونهاي که تمامي زنان شرکت کننده در اين پژوهش دستکم روزي يک بار غذاي ناني مصرف ميکنند. همچنين، نتايج نشان دادند که در بين گروههاي درآمدي گوناگون، زنان خانوادههاي پردرآمد و متوسط شهر کرمانشاه به ترتيب کمترين و بيشترين توجه را به مصرف صحيح نان داشتند. بيشترين ضايعات، نانهاي سنگک ماشيني، سنگک سنتي، لواش ماشيني و تافتون در رتبههاي بعدي از لحاظ ضايعات نان قرار دارند. بر اين اساس، بايد سعي در ترويج نانهايي با ضايعات کمتر داشت. از ديدگاه زنان، برخورد دولت با نانواييهاي با نان بيکيفيت، خريد نان به اندازه مصرف، نظارت مستمر دولت بر کار نانواييها و برگزاري برنامههاي آموزشي ميتواند نقشي چشمگير در کاهش ضايعات و تلفات نان داشته باشد. لذا، توصيه ميشود که مسئولان و برنامهريزان در جهت تدوين برنامههاي کاهش ضايعات نان، از راهکارهاي به دست آمده، استفاده کنند.
|