• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی شیوع و برخی از عوامل مؤثر بر حاملگی‌های ناخواسته در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر اردبیل، 1381
شماره ویرایش
تعداد صفحات 5
نویسنده فریبا کهنموئی اقدم - محمدعلی محمدی - بهروز دادخواه - فیروزه اسدزاده - ملینا افشین مهر
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل سال 5 شماره 2 پیاپی 16
تاریخ انتشار تابستان - 1384
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه بارداری ناخواسته  تنظیم خانواده  حاملگی  
موضوع بارداري     تنظيم خانواده / کنترل جمعيت    
چکیده زمینه و هدف: حاملگی ناخواسته یک مشکل عمومی و جهانی است که بر زنان، خانواده‌ها و جامعه تأثیر می‌گذارد. حاملگی ناخواسته ممکن است در نتیجه شکست روش‌های جلوگیری و با عدم استفاده از روش‌های تنظیم خانواده باشد. عدم توجه به علل حاملگی ناخواسته و اثرات منفی آن می‌تواند اثرات جدی بر سلامت جامعه داشته باشد و این مطالعه در همین راستا انجام شده است.
روش کار: این مطالعه یک بررسی توصیفی ـ تحلیلی است که بر روی 600 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر اردبیل که از پنج خوشه آماری به طور تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه تنظیمی بود که از طریق مراجعه به مراکز بهداشتی و مصاحبه با زنان باردار تکمیل شد. سپس اطلاعات به دست آمده به کمک برنامه آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
یافته‌ها: دامنه تغییرات سنی زنان باردار 44ـ13 سال با میانگین 13/25 سال بود. 93/5% مادران خانه‎دار و 52/3% بی‌سواد بودند. 72% تعداد فرزندان دلخواه خود را دو نفر ذکر کردند. 30/8% بارداری‌های فعلی ناخواسته و 11/2% سابقه حاملگی ناخواسته قبلی داشتند. تفاوت میانگین سنی در حاملگی ناخواسته در مقایسه با حاملگی خواسته از نظر آماری معنی دار بود (28/8 سال در مقابل 23/7 سال) (05/0>P) 75/7% حاملگی‌های ناخواسته با وجود استفاده از روش‌های تنظیم خانواده اتفاق افتاده بود. حاملگی‌های ناخواسته در زنان بی‌سواد به طور معنی‌داری بیشتر از افراد باسواد بود (52/3% در برابر 26%) (0/001>p) همچنین بین اشتغال زنان باردار و تحصیلات همسران با نوع حاملگی (خواسته و ناخواسته بودن) رابطه آماری معنی‌داری وجود داشت (0/0001>p).
نتیجه‌گیری: در مجموع با توجه به شیوع 30/8% حاملگی ناخواسته و استفاده نامرتب از روش‎های پیشگیری می‎توان گفت آموزش و اطلاع رسانی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز فوق کافی نبوده و آموزش نحوه استفاده روش‎های پیشگیری و پیگیری آنها ضروری به نظر می‌رسد.

کد مقاله 10009
تعداد بازدید 818

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397