• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی میزان آگاهی زنان در مورد فواید شیر مادر و نحوه صحیح شیردهی
شماره ویرایش
تعداد صفحات 7
نویسنده معصومه دل آرام - تهمینه صالحیان - محبوبه نوربخشیان
مشخصات نشریه دوفصلنامه مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا سال 15 شماره 2 پیاپی 28
تاریخ انتشار پاييز و زمستان - 1386
زبان فارسی
کلید واژه آگاهی  تغذیه با شیر مادر  مزایای شیر مادر  نحوه صحیح شیردهی  
موضوع رضاع / خويشاوندي رضاعي / شيردهي    
چکیده مقدمه و هدف: شیردهی از پستان به عنوان بهترین فرم تغذیه نوزاد در سراسر دنیا شناخته شده و توصیه پزشکان متخصص کودکان آمریکا بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول زندگی است. شیر مادر اثر محافظتی در مقابل عفونت‌های روده‌ای، عفونت دستگاه تنفسی، بیماری‌های آلرژیک، چاقی و دیابت نوع (I) دارد. با عنایت به این که تماس اولیه مادر و نوزاد می‌تواند در شیردهی موفقیت‌آمیز مادر تأثیر داشته‌باشد و برقراری این تماس عمدتاً بستگی به عملکرد پرسنل بیمارستان در امکان برقراری ارتباط بین مادر و نوزاد و همچنین به میزان آگاهی مادر و طرز صحیح شیردهی وی دارد. هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان آگاهی زنان در مورد فواید شیر مادر و نحوه صحیح شیردهی در مرکز آموزشی درمانی هاجر شهرکرد بود.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 358 نفر از زنانی که در فاصله زمانی فروردین تا آبان ماه سال 1386 در مرکز آموزشی ـ درمانی هاجر شهرکرد زایمان کرده‌بودند، به روش نمونه‌گیری آسان انتخاب شده و در مورد آگاهی از مزایای شیر مادر و نحوه صحیح شیردهی مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها به وسیله پرسش‌نامه خود ساخته جمع‌آوری شد. پرسش‌نامه شامل مشخصات دموگرافیک و سؤالات سنجش آگاهی در مورد شیر پاسخ صحیح به کمتر از 50 درصد سؤالات نشان دهنده آگاهی ضعیف، بین 75ـ50 درصد نشان دهنده آگاهی متوسط و بیش از 75 درصد نشان دهنده آگاهی خوب بود. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار (SPSS) و آزمون‌های آماری تی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: آگاهی خوب در 18/2 درصد زنان، آگاهی متوسط در 64/5 درصد آنان و آگاهی ضعیف در 17/3 درصد موارد مشاهده گردید. ارتباط معنی‌داری بین میزان آگاهی زنان با شغل و سطح تحصیلات آنان وجود داشت. زنان شاغل ( P=0/001) و تحصیل کرده آگاهی بیشتری نسبت به زنان خانه‌دار داشتند ( p=0/008).
نتیجه نهائی: با توجه به این که میزان آگاهی زنان در بیشتر موارد در حد متوسط بوده‌است لزوم آموزش به ویژه در زمینه درمان فرورفتگی نوک پستان، شیردهی در موارد دوقلویی و طول مدت شیردهی، مدت زمان لازم برای فاسد شدن شیر مادر، نقش شیر مادر در پیشگیری از عفونت گوش، پوسیدگی دندان، ایجاد حساسیت و بیماری اسهال توسط پرسنل مراکز بهداشتی درمانی پیشنهاد می‌گردد.

کد مقاله 9083
تعداد بازدید 1700

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397