ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جنسیتی امید به آینده به تفکیک سطح توسعه‌یافتگی در شهر تهران
تعداد صفحات 31
نویسنده آرزو باقری - عادل عبدالهی - مهسا سعادتی
مشخصات نشریه  تداوم و تغییر اجتماعی سال 3 شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1403
محدوده صفحات 351-321
کلید واژه تحلیل جنسیتی  توسعه‌ یافتگی  تجربه زیسته  تهران  محل سکونت  زنان شهر تهران  امید به آینده  مردان تهران  درجه توسعه یافتگی  رویکرد جامعه‌شناختی  توسعه‌یافتگی شهرها  مناطق کم برخوردار  سطح برخورداری  توزیع فرصت‌ها  مناطق نیمه برخوردار  مناطق برخوردار  مناطق خیلی برخوردار  
چکیده زمینه و هدف: مقاله حاضر درصدد است با رویکردی جامعه‌شناختی و با در نظر داشتن تحولات اقتصادی و اجتماعی در شهر تهران، به تبیین چرایی و چگونگی کاهش و یا افزایش امید به آینده در بین زنان و مردان تهرانی به‌صورت جداگانه بپردازد. هدف اصلی مطالعه، تحلیل تفاوت‌های جنسیتی در امید به آینده و تأثیر سطح توسعه‌یافتگی مناطق مختلف شهر تهران بر آن است.
روش و داده‌ها: در این پژوهش، ۱۲۰۰ نفر شامل مردان (۲۰ تا ۵۹ ساله) و زنان (۱۵ تا ۴۹ ساله) متأهل از مناطق مختلف شهر تهران («مناطق کم‌برخوردار و نیمه‌برخوردار» و «مناطق برخوردار و خیلی‌برخوردار») در سال ۱۳۹۷ با استفاده از روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای طبقه‌بندی شده با تخصیص متناسب انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه محقق‌ساخته (با پایایی آلفای کرونباخ بالاتر از 744/0) گردآوری و با به‌کارگیری مدل معادلات ساختاری به تفکیک جنسیت تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد افزایش احساس ناامنی اقتصادی-اجتماعی، منجر به کاهش امید به آینده زنان ساکن در مناطق کم‌برخوردار و نیمه‌برخوردار و مردان ساکن در مناطق برخوردار و خیلی‌برخوردار می‌شود. افزایش اعتماد سازمانی و اعتماد عمومی نیز، امید به آینده را در بین مردان و زنان ساکن در مناطق کم‌برخوردار و نیمه‌برخوردار بهبود می‌بخشد. با افزایش سن، امید به آینده زنان در تمام مناطق شهر تهران و مردان ساکن در مناطق کم‌برخوردار و نیمه‌برخوردار کاهش می‌یابد.
بحث و نتیجه‌گیری: با وجود ظرفیت‌ها و فرصت‌های امیدآفرین در شهر تهران، بازتولید نابرابری‌های طبقاتی و جنسیتی در توزیع فرصت‌ها، امید به آینده را به یک مسأله جدی تبدیل کرده و ظرفیت‌های آرزومندی را تحلیل برده است.
پیام اصلی: تقویت چشم‌اندازهای نویدبخش و امید به آینده در شهر تهران مستلزم توزیع برابر فرصت‌ها در کلیه مناطق، برقراری عدالت جنسیتی و توجه به نیازها و دغدغه‌های ساکنین مناطق برخوردار و کم‌برخوردار است.

کد مقاله 51456
تعداد بازدید 2

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397