ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل شاخص‌های مؤثر بر کاهش طلاق در نواحی روستایی دهستان حومه جنوبی در شهرستان اسلام‌آباد غرب
تعداد صفحات 10
نویسنده احمد حجاریان
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 1 پیاپی 47
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 56-47
کلید واژه توسعه روستایی  آسیب‌های اجتماعی  خانواده‌های روستایی  معادلات ساختاری  راه‌های پیشگیری از طلاق  مناطق روستایی  روستاییان  طلاق  اسلام‌ آباد غرب (شهرستان)  شاخصه‌های اجتماعی  شاخص اقتصادی  شاخص‌های خانوادگی  نگرش روستاییان  شاخص فرهنگی  دهستان حومه جنوبی  شاخص‌های تربیتی  
چکیده پیشگفتار: آسیب‌های اجتماعی به‌صورت مستقیم و غیرمستقم، بر تمامی جوانب زندگی جوامع اثرگذار است. یکی از مهمترین آسیب‌های اجتماعی، طلاق است که ارتقا شاخص‌های تربیتی، اجتماعی-فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی در کاهش آن موثر می‌باشد. بررسی و سنجش شاخص‌های موثر بر کاهش طلاق مساله اساسی پژوهش حاضر است. لذا هدف از این مقاله تاثیر شاخص‌های خانوادگی، اقتصادی، تربیتی و اجتماعی-فرهنگی موثر بر کاهش طلاق روستایی از دیدگاه روستاییان با رویکرد مدلسازی معادله‌ ساختاری می‌باشد.
روش: تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را دو هزار و هشتصد و نود و چهار سرپرست خانوار روستای انتخابی دهستان حومه جنوبی در شهرستان اسلام‌آباد غرب را در سال 1402 تشکیل می‌دهد. با استفاده از فرمول کوکران، نمونه‌ آماری مورد پرسش تعداد سیصد و سی و نه سرپرست خانوار تعیین شد. این تعداد با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS و مدلسازی معادلات ساختاری Smart PLS انجام شده است. در این تحقیق متغیرهای مشاهده شده برای چهار مولفه تربیتی، اجتماعی-فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی به‌دست آمد.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که اعتبار اندازه‌گیری شده هر چهار مدل اندازه‌گیری شاخص‌های موثر بر کاهش طلاق قابل قبول می‌باشد. با توجه نتایج، ضرایب t بین متغیرهای اصلی پژوهش، بالای دو ممیز پنجاه و هشت صدم بوده یعنی رابطه معنادار و مستقیم است. به این ترتیب ابعاد تربیتی، اجتماعی-فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی بر کاهش طلاق تاثیر مثبت و معناداری دار. مقدار R2 نشان می‌دهد هفتاد و نه ممیز هشت دهم درصد میزان کاهش طلاق با دستیابی به ابعاد چهارگانه تبیین شده و بعد خانوادگی با ضریب صفر ممیز هشتاد و نه صدم، تاثیر بیشتری نسبت به سایر ابعاد داشته است. پیشنهاد می‌شود به‌منظور کاهش طلاق، شاخص‌های اقتصادی مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا برایند نهایی بهبود یابد.
پی‌آمد: بنابر یافته‌های پژوهش، چهار مولفه تربیتی، اجتماعی- فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی در کاهش طلاق موثر می‌باشد.

کد مقاله 51265
تعداد بازدید 5

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397