ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه رغبت و نگرش به ازدواج مجدد و مؤلفه‌های آن در افراد مطلقه با و بدون فرزند از ازدواج سابق
تعداد صفحات 10
نویسنده نادر اعیادی - مجتبی عاشوری - رعنا امینی - رضا حیدرلو
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 1 پیاپی 47
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 35-26
کلید واژه ازدواج مجدد  اردبیل  نگرش به ازدواج  رغبت به ازدواج  طلاق  افراد مطلقه  نگرش به ازدواج مجدد  داشتن فرزند از ازدواج سابق  
چکیده پیشگفتار: با توجه ‌به نقش مهم ازدواج مجدد در بهبود سازگاری پس از طلاق، شناسایی عوامل تسهیل‌کننده و بازدارنده از ازدواج مجدد پس از طلاق ضروری به‌نظر می‌رسد. یکی از عواملی که تاثیر آن بر تمایل افراد مطلقه به ازدواج مجدد به‌طور کامل بررسی نشده است داشتن فرزند از ازدواج سابق است. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه مقایسه رغبت و نگرش به ازدواج مجدد و مولفه‌های آن در افراد مطلقه با و بدون فرزند از ازدواج سابق بود.
روش: پژوهش حاضر علی-مقایسه‌ای از نوع تحقیقات توصیفی بود. جامعه‌آماری این پژوهش افراد مطلقه در آستانه ازدواج مجدد شهر اردبیل در سال 1402 بودند که از میان آن‌ها یکصد و بیست نفر معادل شصت نفر برای هر گروه با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای این پژوهش از مقیاس‌ نگرش به ازدواج براتن و روزن 1998 و مقیاس‌ رغبت به ازدواج حیدری و همکاران 1383 استفاد شد. داده‌های حاصل از این تحقیق با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند که برای این منظور از SPSS22 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات رغبت به ازدواج مجدد و مولفه‌های نگرش به ازدواج مجدد در افراد مطلقه با و بدون فرزند از ازدواج سابق با توجه ‌به مقدار t و سطح معناداری در هیچ یک از این مولفه‌ها، از نظر آماری تفاوت معناداری (0/05) وجود نداشت.
پی‌آمد: با توجه به این یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت که وجود فرزند از ازدواج سابق نمی‌تواند مانع یا عامل بازدارنده از ازدواج مجدد موفق پس از طلاق باشد، با این حال، بهتر است برای افزایش آمادگی افراد مطلقه برای ازدواج مجدد، چالش‌های ناشی از وجود فرزند در زندگی پس از طلاق به‌صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.

کد مقاله 51264
تعداد بازدید 4

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397