ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جامعه‌شناسی پیامد‌های اجتماعی و اقتصادی طلاق صوری تجربه زیسته زنان مطلقه مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی
تعداد صفحات 10
نویسنده نرگس عسگرخانی - زهرا زارع - سروش فتحی
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 4 پیاپی 46
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 24-15
کلید واژه زنان مطلقه  پیامدهای طلاق  تجربه زنان  تجربه زیسته  زنان مستمری‌بگیر  طلاق توافقی  پیامدهای اجتماعی  سازمان تأمین اجتماعی  تحلیل جامعه‌شناختی  پیامدهای اجتماعی طلاق  طلاق  پیامدهای اقتصادی  ملارد (شهرستان)  مطالعه جامعه‌شناختی  طلاق صوری  تجربه زیسته زنان  
چکیده پیشگفتار: پدیده نوظهور طلاق صوری نوعی طلاق توافقی است که هدف آن جدایی زوجین نبوده، بلکه به‌دلایل دیگری و برای کسب منفعت‌های ناشی از مجرد یا مطلقه بودن صورت می‌گیرد که درسال‌های اخیر رو به افزایش بوده است. این پژوهش با هدف بررسی و تحلیل جامعه‌شناسی پیامدهای اجتماعی و اقتصادی طلاق صوری و بررسی تجربه زیسته زنان مطلقه صوری مستمری‌بگیر سازمان تامین اجتماعی با رویکرد نظریه زمینه‌ای انجام گردیده است.
روش: پژوهش به روش کیفی در سال 1401 در شهرستان ملارد انجام گردید. چهارده نفر از زنان مطلقه صوری مستمری‌بگیر شعبه تامین اجتماعی ملارد به روش نمونه‌گیری هدفمند و نظری تا اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و برای تجزیه وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار NVIVO10 استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج پژوهش منجر به شناسایی صد و هفتاد و سه مقوله باز، پنجاه و دو مقوله محوری و ده مقوله انتخابی گردید که درقالب مدل پارادایمی قرار گرفت و پدیده مرکزی «احساس ناامنی اقتصادی و خانوادگی در زنان» مطلقه صوری مستمری‌بگیر سازمان تامین اجتماعی بود، که در زمینه و میدان مطالعه کشف گردید.
پی‌آمد: طلاق صوری و دریافت مستمری پیامدهای اقتصادی و اجتماعی برای زنان در برداشته است که از پیامدهای اقتصادی می‌توان گفت برای زنان بهبود شرایط اقتصادی آنان و بعد مثبت اجتماعی آن نیز افزایش سطح قدرت و تصمیم گیری زنان بوده است، اما طلاق صوری و دریافت مستمری پیامدهای منفی نیز برای زنان داشت که ازجمله می‌توان به افزایش تعارضات خانوادگی، از دست دادن شغل و فرصت‌های کسب درآمد و بی بهره شدن از حقوق قانونی خود به‌عنوان همسر به‌دلیل طلاق اشاره کرد.

کد مقاله 51259
تعداد بازدید 5

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397