ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه تأثیر مشاوره تلفنی و حضوری با رویکرد اکسپلیسیت بر تعامل زناشویی و کیفیت زندگی زنان تحت پوشش مراکز سلامت شهر تبریز در دوران همه‌گیری کرونا: مطالعه شبه تجربی
تعداد صفحات 13
نویسنده فاطمه غیبی - سویل حکیمی - نیلوفر ستارزاده جهدی
مشخصات نشریه  مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1402
محدوده صفحات 551-539
کلید واژه رضایت زناشویی  زنان تبریز  کیفیت زندگی زنان  عملکرد جنسی زنان  سلامت جنسی  عملکرد جنسی  مشاوره تلفنی  کیفیت زندگی  رضایتمندی زناشویی زنان  تبریز  تعامل زناشویی  کیفیت زندگی جنسی  سلامت جنسی زنان  کووید 19  مرکز سلامت زنان  زندگی جنسی  زندگی جنسی زنان  کیفیت زندگی جنسی زنان  مدل اکسپلیسیت  مشاوره حضوری  
چکیده زمینه. قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی به دنبال همه‌گیری کووید-19 (COVID-19) منجر به اضطراب، استرس و عصبانی شدن در افراد شده و بر سلامتی جسمی و روانی و کیفیت روابط زناشویی نیز تأثیر منفی گذاشت. با توجه به عدم انجام مطالعات کافی در این زمینه و همچنین مطالعه‌ایی که این رویکرد را به‌صورت تلفنی و حضوری مقایسه کرده باشد در مرور متون یافت نشد، بنابراین این مطالعه جهت مقایسه تأثیر مشاوره تلفنی و حضوری با رویکرد اکسپلیسیت بر تعامل زناشویی و کیفیت زندگی زنان انجام شد.
روش کار. این مطالعه شبه‌تجربی (مقاله اصیل) در سال 1400 در مجتمع‌های سلامت شهر تبریز روی زنان 18 تا 40 ساله با نمره عملکرد جنسی کم‌تر از 28 انجام شد. مشارکت کنندگان با استفاده از جدول اعداد تصادفی کامپیوتری با بلوک‌بندی چهار و شش‌تایی به دو گروه مشاوره حضوری و مشاوره تلفنی با نسبت 1:1 اختصاص داده شدند. مشاوره با رویکرد اکسپلیسیت در گروه مشاوره حضوری طی سه جلسه ملاقات 90-60 دقیقه و برای گروه مشاوره تلفنی سه‌نوبت مشاوره تلفنی انفرادی 90-60 دقیقه‌ای انجام شد. پرسش‌نامه‌های پیش‌آزمون شامل عملکرد جنسی، کیفیت زندگی جنسی و رضایت زناشویی قبل و هشت هفته بعد از اتمام مداخله تکمیل شد.
یافته‌ها. میانگین (انحراف معیار) نمره کیفیت زندگی جنسی بعد از مداخله، در هر دو گروه مشاوره حضوری و تلفنی نسبت به قبل از مداخله به‌طور معناداری افزایش یافته بود. همچنین میانگین (انحراف معیار) نمره کل عملکرد جنسی و رضایت زناشویی بعد از مداخله در گروه مشاوره حضوری به‌طور معناداری بیشتر از گروه مشاوره تلفنی بود.
نتیجه‌گیری. بهره‌گیری از مشاوره با رویکرد اکسپلیسیت در هر دو روش حضوری و تلفنی موجب بهبود عملکرد جنسی، رضایت زناشویی و کیفیت زندگی جنسی می‌شود.
پیامدهای‌عملی. هر دو مدل مشاوره حضوری و تلفنی با رویکرد اکسپلیسیت در سلامت جنسی مؤثر است. بنابراین، در زمان بحران‌هایی مانند همه‌گیری و یا محدودیت‌های دیگر برای تشکیل جلسات مشاوره حضوری، از مشاوره‌های تلفنی می‌توان بهره برد.

کد مقاله 51247
تعداد بازدید 5

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397