ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان طراحی الگوی جامع زیست متعالی زنان با رویکرد سلامت روان بر اساس سبک زندگی قرآنی
تعداد صفحات 10
نویسنده مریم صف آرا - اشرف کهندانی - یسری مرادی
مشخصات نشریه  قرآن و طب شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 256-247
کلید واژه قرآن  آیات قرآن  سبک زندگی  زن و سبک زندگی  سلامت روانی زنان  طراحی الگو  سلامت روانی  آموزه‌های قرآنی  سبک زندگی قرآنی  زیست متعالی  
چکیده زمینه و هدف: مقوله زیست متعالی ازجمله مهم‌ترین موضوعات اساسی مرتبط با سبک زندگانی آرمانی و مطلوب از دیدگاه قرآن است که بررسی ویژگی‌ها و ابعاد آن نیازمند کاوش‌های علمی فراوانی است به‌ویژه در حوزه زنان که از عناصر بسیار تأثیرگذار در خانواده و جامعه هستند بنابراین هدف از این پژوهش، طراحی الگوی جامع زیست متعالی زنان با رویکرد سلامت روان براساس سبک زندگی قرآنی است.
روش بررسی: به دلیل اینکه پژوهش حاضر از نوع پژوهش کیفی است جامعه آماری در آن همانند پژوهش کمی وجود ندارد و روش نمونه‌گیری به‌صورت تئوری انجام شد. نمونه موردبررسی تمام آیات قرآن کریم در خصوص زنان است که آقای دکتر سعید داوودی با نام «زن در تفسیر نمونه» گردآوری کرده است. در تفهیم و تقطیع معانی کلی و سپس تبیین آنها از تفاسیر نور، مهر و تفسیر آیت‌الله مکارم شیرازی نیز استفاده شد. در این پژوهش از روش‌های تحلیل مضمون استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که الگوی جامعی که مسیر را برای نیل به زیست متعالی هموارتر می‌کند دارای درون‌مایه استخراج‌شده «الگوی سلامت روان زیست متعالی» و طبقه‌ها و زیرطبقه‌های عالمه (اهل علم، هوشیار، پیامبرشناس، متفکر، سخنور، محقق‌بودن)، عارفه (انتخاب‌های متعالی در برابر حقوق فردی، صبور، شکور و اهل استمراربودن)، ذاکیه (پذیرش تعدد زوجات برای همسر خویش و همسر شایسته‌بودن)، مسارعه (مسرع و زمان‌شناس‌بودن)، بالغه (شهامت‌داشتن، قدرتمند و قاطع و مدیر بودن، باور به خودارزشمندی، استقلال در رأی و اندیشه و مسئولیت‌پذیری دینی)، عاقله (تدبیراندیشی، هدفداری و مهارت حل مسئله)، صالحه (پندپذیری، الگوپذیری و مصلح خویش بودن)، ولایت‌مدار (آشنا به حکومت‌داری، اطاعت از رهبری، قائل به حق ولایت مؤمنین بر یکدیگر)، مثبت‌اندیش (خوش‌نیت، خوش‌بین و امیدوار بودن) است.
نتیجه‌گیری: با توجه به آموزه‌های قرآن کریم، به‌کارگیری و درونی‌سازی رفتارها و صفت‌های به‌دست‌آمده از درون‌مایه‌ها در بعد سلامت روانی، کامل‌ترین راه نیل به الگوی زیست متعالی در زنان است و به‌نظر می‌رسد زن مسلمان با بهره‌گیری از الگوی زیست متعالی استخراج‌شده از کامل‌ترین کتاب آسمانی نه‌تنها به تعادل بلکه به تعالی نیز در نظام هستی دست می‌یابد و خود، خانواده و جامعه را از رشد و تعالی برخوردار می‌کند.

کد مقاله 51244
تعداد بازدید 4

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397