ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی روان درمانی مثبت‌نگر بر بهزیستی ذهنی و تنظیم هیجانی دختران نوجوان در خانواده طلاق
تعداد صفحات 13
نویسنده پارمیس صالحی کوزانی - حمزه احمدیان - یحیی یاراحمدی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی صدرا شماره 4
تاریخ انتشار پائیز - 1403
محدوده صفحات 573-561
کلید واژه روان درمانی  دختران نوجوان  تنظیم هیجانی  بهزیستی روان‌شناختی  بهزیستی ذهنی  رشت (شهرستان)  طلاق والدین  خانواده‌های طلاق  طلاق  فرزندان خانواده‌های طلاق  درمان مثبت نگر  تجربه طلاق والدین  تنظیم هیجان نوجوانان  
چکیده مقدمه: طلاق آسیب روانی، هیجانی و شناختی فراوانی برای فرزندان یک خانواده ایجاد می‌کند و مسائل روانی آن‌ها در زمره پراهمیت‌ترین مباحث روانشناختی قرار می‌گیرد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف آزمون اثر روان‌درمانی مثبت‌نگر بر بهزیستی ذهنی و تنظیم هیجانی دختران نوجوان در خانواده طلاق صورت پذیرفت.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری شامل نوجوانان دختر طلاق در دوره اول متوسطه شهر رشت در سال تحصیلی 1402-1401 و شرکت‌کنندگان پژوهش شامل 27 نوجوان دختر طلاق بودند که به شیوه نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. نوجوانان حاضر در گروه آزمایش، روان‌درمانی مثبت‌نگر را طی 8 هفته در 8 جلسه 90 دقیقه‌ای دریافت نمودند. پرسشنامه‌های مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاس بهزیستی ذهنی (SBWS) و پرسشنامه تنظیم هیجانی (ERQ) بود. داده‌های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرونی با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS23 تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که روان‌درمانی مثبت‌نگر بر بهزیستی ذهنی (0/0001 > P) و تنظیم هیجانی (0/0001 > P) دختران نوجوان طلاق تأثیر داشته است. اندازه اثر آموزش حاضر بر بهزیستی ذهنی و تنظیم هیجانی به ترتیب 0/56 و 0/54 بود.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش می‌توان گفت که روان‌درمانی مثبت‌نگر با بهره‌گیری از فنونی همانند چشم‌انداز مثبت به زندگی، آموزش خوش‌بینی، و امید به آینده می تواند برای بهبود بهزیستی ذهنی و تنظیم هیجانی دختران نوجوان در خانواده طلاق مورد استفاده قرار گیرد.

کد مقاله 51236
تعداد بازدید 3

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397