ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان روایت زنان فرودست از زنانگی
تعداد صفحات 23
نویسنده سهیلا صادقی فسایی - آرزو درویش
مشخصات نشریه  مطالعات جامعه‌شناختی شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1403
محدوده صفحات 164-143
کلید واژه جنسیت  زنانگی  پدیدارشناسی  روایت زنانه  فرودستی  فرودستی زنانه  زنان فرودست  فرودستان  تقاطع یافتگی  
چکیده مقاله حاضر در پی توصیف و تحلیل این موضوع است که زنانِ طبقه‌ی فرودست چه درک و تصوّری از مفهوم "زنانگی" دارند و چه عواملی بر روی این ادراکات اثرگذار است. در واقع آن‌چه محور و بُن‌مایه‌‌ی این پژوهش را تشکیل می‌دهد "تقاطع یافته‌گیِ فقر و جنسیت" است. "طبقه‌ی فرودست" در این پژوهش با الهام از مدل تحلیل طبقاتیِ پی‌یر بوردیو، یعنی با توجّه به انواع سرمایه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نمادین تعیین و تعریف شده است. با استفاده از روش کیفیِ پدیدارشناسی با تعدادِ ده زن از طبقات فرودست مصاحبه‌های نیمه‌ساخت‌یافته و عمیق انجام شده است، علت انتخاب روش کیفی و پدیدارشناسی از آن روست که به محقّق این امکان را می‌دهد تا جهان را از منظر خودِ کنش‌گران روایت و توصیف کند. نتایج پژوهش، تحلیل های فمنیستی حاضر را از این جهت که تجربه زیسته زنان را امری جهانی می دانند به چالش می کشد و نشان می دهد که چگونه درک و تصور زنان از زنانگی می‌بایست در تقاطع طبقه، جنسیت و مناسبات قدرت فهم گردد.
یافته های این تحقیق در قالب تم‌های: زنانگی به مثابه مفهومی ذاتی، داغِ ننگِ زشتی، سوختن و ساختن به مثابه استراتژی، گرایش به نقش‌های سنّتی، در حسرتِ مردبودگی، سکسوالیته، تجربه‌ی خشونت، تقدیرگرایی و حکمت‌تراشی، حریم امن درون-طبقاتی، معیشت به عنوان مسئله زنان فرودست، ارائه و تحلیل شده است.

کد مقاله 50859
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397