ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط سواد سلامت عمومی و سواد سلامت ایدز با نگرش افراد بالای 18 سال شهرستان نجف آباد در خصوص بیماران اچ آی وی
تعداد صفحات 10
نویسنده رضوان عباسپور نجف آبادی - مریم نصیریان - ابوالفضل حجاری
مشخصات نشریه  علوم مراقبتی نظامی سال 11 شماره 1 پیاپی 39
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 77-68
کلید واژه نگرش  نجف آباد (شهرستان)  اصفهان  سواد سلامتی  ایدز  بیماران مبتلا به ایدز  نگرش به بیماران مبتلا به ایدز  سواد سلامت عمومی  
چکیده مقدمه: بیماری ایدز یکی از مشکلات نظام سلامت است که کنترل و پیشگیری از آن نیازمند ارتقای سواد سلامت و تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به بیماران مبتلا می باشد.
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت عمومی و سواد سلامت ایدز با نگرش جمعیت بالای 18 سال شهرستان نجف آباد در مورد بیماران اچ آی وی صورت گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بوده که بر روی تعداد 274 نفر افراد ساکن مناطق شهری و روستایی شهرستان در سال 1399 صورت گرفته است که واحدهای پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده و با تکمیل سه پرسشنامه الکترونیکی استاندارد، نگرش اچ آی وی، سواد سلامت عمومی و سواد ایدز در این پژوهش شرکت کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 و بررسی ضریب همبستگی و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان 15/79 ± 41/72 است و 70/4 درصد متأهل و 72/26 درصد افراد شرکت کننده از طبقه اقتصادی متوسط جامعه بودند. نگرش تبعیض آمیز نسبت به مبتلایان به اچ آی وی در مردان نسبت به زنان به شکل معنی داری بالاتر بوده (007/P = 0) و مشخص شد، جنسیت (0001/P = 0)، تحصیلات دانشگاهی (013/P = 0)، نمره سواد سلامت عمومی (011/P = 0) بر روی نمره نگرش تبعیض آمیز نسبت به مبتلایان به اچ آی وی تأثیر دارند (005/P = 0).
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت سواد سلامت و ارتباط معنی دار آن با نگرش افراد جامعه نسبت به مبتلایان اچ آی وی، پیشنهاد می شود، به منظور، برنامه ریزی هدفمند آموزشی و طراحی مداخلات مؤثر، وضعیت نگرش و سواد سلامت جامعه هدف، در فواصل زمانی مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.

کد مقاله 50300
تعداد بازدید 35

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397