• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش میانجی فرسودگی زناشویی در رابطه ساختاری پایداری روانی و سالم‌زیستی
تعداد صفحات 14
نویسنده الهه اشعریون - لیدا لیل آبادی - فرامرز سهرابی اسمرود - مژگان سپاه منصور
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 67 شماره 1
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1403
محدوده صفحات 210-198
کلید واژه دانشجویان متأهل  دلزدگی زناشویی  طرح‌واره درمانی  فرسودگی زناشویی  سرمایه روانشناختی  الگوی ساختاری  دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز  طرحواره درمانی یانگ  سالم زیستی  پایداری روانی  
چکیده مقدمه: این پژوهش با هدف تعیین الگوی ساختاری شاخص‌های سالم‌زیستی بر اساس پایداری روانی با میانجیگری دلزدگی زناشویی در دانشجویان متاهل در یک طرح همبستگی انجام شد.
روش کار: جامعه آماری تحقیق را تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در سال تحصیلی 1400-1399 تشکیل دادند که 517 نفر با روش دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای تحقیث شامل پرسشنامه‌های سیاهة سالم‌زیستی (میرز و سوئینی، 1999)، سرمایه روان‌شناختی (لوتانز و آولیو، 2007)، پایداری روانی (کلاف و دیگران، 2002) و مقیاس دلزدگی زناشویی (پاینز، 1996) بودند. پروتکل طرحواره درمانی یانگ (1999) طی 8 جلسه روی آزمودنی های گروه تجربی اجرا گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که مدل سالم‌زیستی بر اساس پایداری روانی با تاکید بر نقش میانجی دلزدگی زناشویی برازش دارد و دلزدگی زناشویی در ارتباط پایداری روانی با دلزدگی زناشویی دانشجویان متاهل نقش میانجی دارد. براساس نتایج آزمون مدل‌یابی پایداری روانی توانایی تبیین 54 درصد از واریانس دلزدگی زناشویی دانشجویان متاهل را دارند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که به منظور افزایش سطح سالم‌زیستی دانشجویان، می‌توان بر اساس روان‌شناسی مثبت‌نگر و رگه‌های شخصیتی پایداری روانی، همچنین تقویت درک مناسب از روابط زوجی دانشجویان متاهل، اقداماتی اثرگذار را در راستای تقویت سالم‌زیستی و ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان متاهل، خانواده‌ها و تبع آن کل افراد جامعه انجام داد که با توجه به شرایط تحمیل شده به دلیل همه‌گیری کرونا، امری ضروری است.

کد مقاله 49854
تعداد بازدید 10

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397