• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر زوج درمانی هیجان مدار بر دلزدگی زناشویی و صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان
تعداد صفحات 16
نویسنده سارا زلفعلی پورملکی - هادی اسمخانی اکبری‌ نژاد
مشخصات نشریه  بیماری‌های پستان - جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران - علمی پژوهشی شماره 4 پیاپی 63
تاریخ انتشار 1402
محدوده صفحات 97-82
کلید واژه زوج درمانی  زنان تبریز  درمان متمرکز بر هیجان  دلزدگی زناشویی  صمیمیت جنسی  سرطان پستان  زوج درمانی هیجان مدار  تبریز  زنان مبتلا به سرطان  
چکیده مقدمه: مواجهه با سرطان پستان بر روابط زوجین تأثیر مخربی می‌گذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر زوج‌‌درمانی هیجان‌مدار بر دلزدگی زناشویی و صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان بود.
روش بررسی: روش انجام پژوهش مداخله‌ای بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان شهر تبریز و همسران آن‌ها که در بازه زمانی چهار ماهه از خرداد تا پایان شهریور 1401 به بیمارستان الزهرا تبریز مراجعه کرده‌ بودند تشکیل داد که تعدادشان 711 نفر بود. پس از اجرای پرسش‌نامه‌های 21 سوالی دلزدگی زناشویی پاینز (2003) و 30 سوالی صمیمیت جنسی باگاروزی (2001) در بین 220 زوج که مایل به شرکت در پژوهش حاضر بودند، 140 زوج که در این پرسشنامه‌ها به‌ترتیب یک انحراف معیار بالاتر و پایین‌تر از میانگین نمره کسب کردند، 16 زوج با رعایت ملاک‌های ورود به‌مطالعه و با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب، و به‌صورت تصادفی بلوکی به دو گروه مداخله (8 زوج) و گواه (8 زوج) تقسیم شدند. گروه مداخله زوج‌درمانی هیجان‌مدار را در 10 جلسه 5/1 ساعته (دو و نیم ماه، هفته‌ای یک جلسه) به‌صورت گروهی، طبق برنامه درمانی جانسون دریافت کردند، و گروه گواه هیچ درمانی را دریافت نکردند. هر دو گروه، پیش، پس و 4 ماه پس از مداخله به‌پرسشنامه‌های پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل یافته‌ها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر انجام گرفت.
یافته‌ها: در پیش‌آزمون، میانگین و انحراف معیار گروه مداخله برای دلزدگی زناشویی 68/5 ± 06/106 و برای صمیمیت جنسی 41/4 ± 5/72، و در گروه گواه برای دلزدگی زناشویی 92/4 ± 25/108 و برای صمیمیت جنسی 30/4 ± 81/73 بود (05/0 p ). در مرحله پیگیری، اثر زوج‌درمانی هیجان‌مدار بر دلزدگی زناشویی 63/5 ± 38/101 و صمیمیت جنسی 94/4 ± 44/78 ماندگار بود (001/0 > p).
نتیجه­ گیری: براساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که زوج‌درمانی هیجان‌مدار موجب کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان شده است.

کد مقاله 48456
تعداد بازدید 7

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397