• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تیپولوژی راهبردهای مراقبت از رفتارهای پرخطر بر حسب وضعیت اجتماعی اقتصادی خانواده: مورد مطالعه شهر تبریز
تعداد صفحات 14
نویسنده حمیدرضا عاطفی فر - حسین آقاجانی مرسا - علیرضا محسنی تبریزی
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 5 پیاپی 59
تاریخ انتشار اذر و دی - 1402
محدوده صفحات 14-1
کلید واژه پیشگیری  وضعیت اقتصادی  سلامت عمومی  رفتارهای پرخطر  کنترل رفتار  وضعیت اجتماعی  وضعیت اجتماعی خانواده  تبریز  وضعیت اقتصادی خانواده  گرایش به رفتارهای پرخطر  خانواده‌های شهری  مداخله خانواده محور  شیوه‌های مراقبتی  مراقبت از رفتارهای پرخطر  مراقبت از فرزندان  
چکیده مقدمه: مصرف مشروبات الکلی، دخانیات، مواد مخدر، داشتن روابط جنسی ناایمن و خشونت، رفتارهای پرخطری هستند که تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و فردی محسوب می­ شوند با این­ حال در برخی خانواده­ ها، نوجوانان به این رفتارها گرایش داشته و یا سطوحی از رفتارهای پرخطر را تجربه کرده­ اند؛ اما والدین به وسیله راهبردهای مراقبتی، برای پیشگیری از بروز این رفتارها، اقدام می­ نمایند؛ راهبردهای مراقبتی سه­ گانه، مداخلاتی خانواده­ محور هستند که نوع فرایندی (رویه­ ای) کارآمدترین راهبرد در مراقبت از گرایش به رفتارهای پرخطر و یا کنترل آن­ها می­ باشد. هدف این پژوهش سنخ­ شناسی راهبردهای مراقبت از رفتارهای پرخطر بر حسب وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده بود.
روش کار: این تحقیق یک پژوهش کمی و از لحاظ فرایند، روش جمع ­آوری اطلاعات و تحلیل، توصیفی-همبستگی بوده ­است. جامعه­ آماری شامل کلیه خانواده­ های شهری تبریز در سال 1401 بود که طبق فرمول کوکران، 384 خانواده به روش خوشه­ ای چند مرحله­ ای انتخاب شدند. به­ منظور گردآوری اطلاعات از دو ابزار اندازه­ گیری (چک لیست راهبردهای مراقبت از رفتارهای پرخطر و پرسشنامه وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده) استفاده شد. برای بررسی روابط متغیرها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (F) و رگرسیون خطی با SPSS 26 استفاده گردید.
یافته ­ها: یافته­ ها نشان­ داد میانگین راهبردهای مراقبت از رفتارهای پرخطر بر اساس وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده بطور معناداری متفاوت است و طبقات اقتصادی-اجتماعی بالا نسبت به طبقات پایین‌تر راهبرد مناسب­ تر (کارآمد، فرایندی یا رویه­ ای) را برای مراقبت از فرزندان در برابر رفتارهای پرخطر اتخاذ می­ نمایند.
نتیجه گیری: خانواده­ های دارای وضعیت اجتماعی-اقتصادی متوسط و پایین (که درصد بالایی از خانواده­ ها را شامل می­ شود) به­ نسبت بیشتری راهبردهای مراقبتی غیرموثر (ناکارآمد و دفعتی) را جهت پیشگیری از گرایش به رفتارهای پرخطر و یا کنترل آن­ها به­ کار می ­بندند؛ به ­منظور ارتقای سلامت عمومی جامعه و کاستن بار بیماری ­ها، اتخاذ سیاست­ ها و اجرای برنامه­ های فرهنگی-آموزشیِ پیشگیری­ محور جهت تبدیل راهبردهای مراقبتی ناکارآمد به فرایندی (رویه ­ای) ضروری می­ نماید.

کد مقاله 48226
تعداد بازدید 25

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397