• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش به انتخاب همسر دختران آماده ازدواج
تعداد صفحات 10
نویسنده محبوبه نوری - محمدرضا شیخی - آناهیتا خدابخشی‌ کولایی
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 5 پیاپی 59
تاریخ انتشار اذر و دی - 1402
محدوده صفحات 105-96
کلید واژه همسرگزینی  دختران جوان  تهران  واقعیت درمانی  واقعیت درمانی گروهی  دیدگاه‌های دختران مجرد  نگرش به انتخاب همسر  مشاوره پیش از ازدواج  نگرش دختران  دختران در آستانه ازدواج  منطقه 22 تهران  اثربخشی واقعیت درمانی  
چکیده مقدمه: انتخاب همسر برای تمام افراد جوان فرآیندی پیچیده است و انتخاب مناسب همسر به پایداری ازدواج کمک می کند، با این حال، برای انتخاب همسر که منبع مهمی برای حمایت روان‌شناختی و عملی از فرد در مقابله با مشکلات زندگی شناخته می‌شود، نیاز به آگاهی و آموزش می باشد. این نیاز وقتی آشکارتر می شود که پیچیدگی های جامعه امروزی انتخاب را دشوارتر می کند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش به انتخاب همسر در دختران آماده ازدواج انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دختران آماده ازدواج در محله کوهک شهر تهران (منطقه 22) در سال 1402 بودند که 30 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه‌گیری آسان و دردسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه دوساعته در طی دو ماه مداخله واقعیت درمانی گروهی را دریافت کردند. پس از اتمام جلسات واقعیت درمانی، برای گروه کنترل نیز 5 جلسه مداخله اجرا گردید. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش پرسش‌نامه نگرش‌ به انتخاب همسر کوب لارسون و واتسون (2003) بوده است. در نهایت، اطلاعات به‌دست‌آمده از طریق آزمون مانکووا و با نرم‌افزار SPSS نسخه 26 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پس‌آزمون در نمرات نگرش انتخاب همسر در دختران آماده ازدواج گروه آزمایش به وجود آمد (P < 0/05)، در حالی این تفاوت معنادار در گروه گواه دیده نشد. بر اساس مقادیر اندازه اثر، میزان اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر نگرش انتخاب همسر در دختران آماده ازدواج در گروه آزمایش 23/0 به دست آمد.
نتیجه گیری: واقعیت درمانی گروهی مداخله روان شناختی مناسبی برای آگاهی دختران جوان از خودشان و انتخاب های پیش روی زندگی شان می باشد. شرکت کنندگان در طی جلسات درمانی آموزش دیدند تا به آگاهی از خود بیشتر از قبل بپردازند و همچنین ترغیب شدند تا باورهای شان را پیرامون زندگی، جهان، خودشان و انتخاب همسر بازتعریف کنند.

کد مقاله 48225
تعداد بازدید 17

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397