• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته جوانان از طلاق والدین با تأکید بر پیامدهای تحصیلی
تعداد صفحات 11
نویسنده مجتبی رئیسی سرتشنیزی
مشخصات نشریه  مطالعات روانشناختی نوجوان و جوان - مرکز مطالعات و تحقیقات اجتماعی ایران مهر شماره 8 پیاپی 14
تاریخ انتشار آبان - 1402
محدوده صفحات 24-14
کلید واژه پیامدهای طلاق  تجربه زیسته  شهرکرد  طلاق والدین  آثار طلاق بر خانواده  دانش‌آموزان دبیرستانی  تحصیل فرزندان  پیامدهای طلاق بر فرزندان  طلاق  تجربه جوانان  تجربه طلاق والدین  
چکیده زمینه و هدف: طلاق اثرات نامطلوبی بر فرزندان دارد و می‌تواند بر سلامت روانی و جسمی آنان آثار سوئی برجای بگذارد. همچنین، طلاق اثرات منفی بر تحصیلات فرزندان دارد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی تجربه زیسته جوانان از طلاق والدین با تأکید بر پیامدهای تحصیلی بود.
روش‌ پژوهش: روش پژوهش حاضر کیفی با تحلیل مضمون و از نظر هدف کاربردی بود. مشارکت کنندگان شامل دانش آموزان متوسطه شهرکرد در سال تحصیلی 1401 بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. برخی از معیارهای انتخاب آنها داشتن تجربه طلاق والدین و میل به شرکت در پژوهش بود. همچنین مصاحبه‌ها بر اساس معیار اشباع نظری تا 14مورد ادامه یافتند. برای اعتبار از روایی صوری و برای پایایی نیز از ضریب توافق بین کدگذاران استفاده شد که حاصل کدگذاری مجدد 86/0 شد. برای تجریه و تحلیل داده نیز از روش کدگذاری دستی به صورت کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که 162 کد باز، 13 مضمون محوری شامل: طعنه همسالان، سرزنش فامیل، انگ محیط مدرسه، شرم از طلاق، بی‌ثباتی خانواده، دل سردی فرزندان، خلأ عاطفی، بی‌میلی به درس خواندن، خستگی مفرط درسی، افت ذهنیت تحصیلی، تغییر اولویت درسی، آرزوهای تحصیلی، فقدان روحیه و نشاط، اعتمادبه‌نفس ضعیف، افزایش انزوا گرایی و افزایش درون‌گرایی و 6 مضمون انتخابی شامل: انگ اجتماعی، چالش‌های فرهنگی، چالش‌های عاطفی، تحصیلات کم رونق، درگیری تحصیلی و پیامدهای روان‌شناختی برای تجربه زیسته جوانان از طلاق والدین با تأکید بر پیامدهای تحصیلی شناسایی شد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج می‌توان نتیجه گرفت که طلاق برای فرزندان و تحصیلات آنان چالش‌های مختلف و منفی ایجاد می‌کند که برنامه ریزان فرهنگی و آموزشی کشور می‌توانند با توانمندسازی آنان از اثرات منفی این تاثیرات بکاهند.

کد مقاله 47803
تعداد بازدید 22

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397