• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارتباط رضایت زناشویی و استرس زناشویی با نوع جراحی ماستكتومی در زنان مبتلا به سرطان پستان
تعداد صفحات 8
نویسنده حسن معیری - اسرا فروغی - اسرین سیدالشهدایی - محمد عزیز رسولی - پیمان رضاقلی
مشخصات نشریه  مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز شماره 2
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1402
محدوده صفحات 148-141
کلید واژه رضایت زناشویی  رضایت جنسی  سرطان پستان  رضایتمندی زناشویی زنان  استرس زناشویی  زنان ماستکتومی شده  ماستکتومی  سرطان‌های شایع زنان  جراحی پستان  زنان مبتلا به سرطان  
چکیده زمینه. سرطان پستان همچنان به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری­ ها، شایع‌ترین سرطان و دومین علت مرگ در میان زنان به شمار می­رود. با توجه به این که اکثر موارد سرطان پستان در ایران در زنان جوانی دیده می­شود که در سن فعال زندگی خانوادگی، جنسی و اجتماعی خود قرار دارند و تاثیر مخرب تخلیه پستان بر تصویر از خود و رضایت زناشویی و ضرورت ارزیابی عواملی مانند استرس زناشویی، این پژوهش با هدف تعیین ارتباط رضایت‌مندی با استرس زناشویی در جراحی ماستکتومی انجام شد.
روش‌کار. در این مطالعه مقطعی 120 نفر از زنان متاهل مبتلا به سرطان پستان با روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ ها شامل پرسشنامه‌ای با 3 بخش و شامل سوالات دموگرافیک، رضایت زناشویی انریچ و استرس زناشویی استکهلم است. برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از آزمون‌های پارامتریک و آزمون آنالیز واریانس استفاده شد.
یافته‌ها. ارتباط رضایت زناشویی و استرس زناشویی با نوع عمل جراحی ماستکتومی معنادار نبود (P > 0.01). ارتباط رضایت زناشویی و استرس زناشویی با متغیرهای دموگرافیک معنادار نبود (P > 0.01).
نتیجه‌گیری. یافته ­های این پژوهش نشان می­دهد که بین رضایت زناشویی و استرس زناشویی و نوع جراحی پستان تفاوت معناداری وجود ندارد و با توجه به این که رابطه جنسی یک رابطه دوسویه است، برای رضایت‌مندی جنسی باید دیدگاه همسران نیز مورد بررسی قرار گیرد.
پیامدهای عملی. نوع جراحی سینه تاثیری بر استرس و رضایت زناشویی ندارد.

کد مقاله 47607
تعداد بازدید 15

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397