• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فراتحلیل مطالعات خودتمایزیافتگی در خانواده‌های ایرانی
تعداد صفحات 16
نویسنده سالار سیدمجیدی - کیوان صالحی - یاسر مدنی - سمیه شاهمرادی
مشخصات نشریه  مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز شماره 2
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1402
محدوده صفحات 116-101
کلید واژه ایران  خانواده ایرانی  خانواده  مرور نظام‌مند  تمایزیافتگی خود  فراتحلیل  خودمتمایزسازی  فراتحلیل مطالعات  
چکیده زمینه. همه افراد به دنبال این هستند که از زندگی خانوادگی و روابط میان فردی خود لذت ببرند و احساس رضایت‌مندی داشته باشند. پژوهش‌های زیادی نشان می‌دهند که خود تمایزیافتگی یکی از مهم‌ترین عناصر درون‌فردی و بین‌فردی در خانواده‌هاست که با سایر پدیده‌های روانی نیز در ارتباط است.
روش‌کار. این پژوهش با استفاده از روش اسنادی و به شیوه فراتحلیل با یکپارچه کردن نتایج حاصل از مطالعات مختلف انجام شده در حیطه پیش‌بینی‌کننده‌ها و پیامدهای خود تمایزیافتگی در خانواده‌های ایرانی انجام شد. به این منظور 33 مطالعه که واجد شرایط بود انتخاب و فراتحلیل روی آن‌ها صورت گرفت. داده‌ها از پنج پایگاه علمی گردآوری و در ادامه کار با استفاده از فهرست ‌وارسی فراتحلیل انجام شد. پژوهش حاضر مبتنی بر 6205 نمونه و 33 اندازه اثر است.
یافته‌ها. یافته‌های این مطالعه نشان داد که میزان اندازه اثر پیش‌بینی‌کننده‌ها و پیامدهای خود تمایزیافتگی در خانواده‌های ایرانی معنادار است و همچنین نتیجه فراتحلیل مشخص کرد که میزان اندازه اثر کلی در این پژوهش معادل با 0/46 است و از نظر آماری در سطح معناداری 0/001 قرار دارد که مطابق با جدول کوهن بزرگ ارزیابی می‌شود.
نتیجه‌گیری. بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان گفت که خود تمایزیافتگی در جایگاه متغیرهای پیش‌بین و ملاک با ویژگی‌های مختلف روان‌شناختی در خانواده‌های ایرانی در ارتباط است.
پیامدهای عملی. نتایج مطالعه حاضر علاوه بر غنی‌سازی دانش بومی و راهنمایی برای پژوهش‌های آتی، شناخت جامع این سازه روان‌شناختی در بستر فرهنگی را فراهم کرده و همچنین می‌تواند پیامدهای عملی ویژه‌ای در جهت طراحی و تدوین پروتکل‌های درمانی مبتنی بر خود تمایزیافتگی با توجه به فرهنگ کشورمان داشته باشد.

کد مقاله 47606
تعداد بازدید 18

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397