ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان آیین ازدواج در شاهنامه فردوسی و تأثیرگذاری آن بر اقوام لر و بختیاری
تعداد صفحات 23
نویسنده امرالله آخوندنژاد - محمدرضا صالحی مازندرانی - مختار ابراهیمی
مشخصات نشریه  سبك‌شناسی نظم و نثر فارسی (بهار ادب) - اميد مجد - علمی پژوهشی شماره 4 پیاپی 86
تاریخ انتشار تير - 1402
محدوده صفحات 147-125
کلید واژه ازدواج  فردوسی  قوم لر  ازدواج در شاهنامه  فرهنگ عامیانه  شاهنامه فردوسی  آیین ازدواج  آیین‌های ایران  قوم بختیاری  
چکیده زمینه و هدف: همسانی های فراوانی میان فرهنگ عامّۀ امروزی و آیین های کهن ایرانی دیده می شود. از آنجا که بنمایه های اساطیری و حماسی از فرهنگ عامّه برخاسته اند، در میان آنها پایدار می مانند. تاکنون نیز یکسانی های فراوانی میان مضامین شاهنامۀ فردوسی و فرهنگ عامّۀ مردم این روزگار دیده میشود. هدف این پژوهش اثبات همسانی میان آیین باستانی ازدواج، در شاهنامه فردوسی، با شکل کنونی آن در فرهنگ عامۀ اقوام لر و بختیاری است. سطح فکری و معنایی این اشتراکات که از پایه های اساسی سبک‌شناسی است در این پژوهش مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد.
روش مطالعه: روش بررسی و مطالعه در این پژوهش تحلیلی-توصیفی با بهره گیری از شیوۀ کتابخانه ای و همچنین جستجوی میدانی و بهره مندی از نظریات صاحب‌نظران حوزۀ شاهنامه پژوهی و مصاحبه با آگاهان حوزۀ فرهنگ عامه است.
یافته ها: با کاوش در شاهنامۀ می بینیم از مباحث آیینی و کهنی سخن رفته است که امروز نیز در فرهنگ عامه قابل‌مشاهده است. با بررسی آداب اقوام لر و بختیاری، همسانی های فراوان میان آیین کهن و شکل کنونی آنها مشاهده می گردد. بسیاری از این آداب، همچنان در میان مردم برگزار میشوند که هم نشان از پویایی آنها در روزگار کنونی دارد و هم گویای پاسداشت مردم از این داشته های کهن می باشد؛ داشته هایی که متناسب با شرایط زمان به نیازهای فرهنگی هر دوره پاسخ می گویند.
نتیجه گیری: میان آیین های شاهنامۀ فردوسی و فرهنگ عامۀ مردمان لر و بختیاری، همانندی های فراوانی وجود دارد. این مردم در درازنای روزگار، در آیین خویش از شاهنامه الگو پذیرفته و این یگانگی را حفظ نموده اند. پژوهش حاضر به اثبات همانندی های آیینی میان ازدواج در میان این مردمان و شاهنامه فردوسی، از جهت فکری و معنایی می پردازد.

کد مقاله 47562
تعداد بازدید 66

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397