• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر درمان ذهنی سازی و هنر درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر مؤلفه‌های انگ ناباروری
تعداد صفحات 12
نویسنده ندا ایزدی فیروزآبادی - احمد غضنفری - شهرام مشهدی زاده - طیبه شریفی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی شماره 4
تاریخ انتشار تير - 1402
محدوده صفحات 73-62
کلید واژه زنان اصفهان  زنان نابارور  ناباروری زنان  اصفهان  ناباروری  ذهن آگاهی  کناره‌گیری اجتماعی  هنر درمانی  انگ ناباروری  ذهنی سازی  درمان مبتنی بر ذهنی‌سازی  هنر درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی  بی ارزشی خود  انگ عمومی  انگ خانوادگی  
چکیده زمینه و هدف: انگ ناباروری شامل بی ارزشی شخصی، کناره گیری اجتماعی، انگ عمومی، انگ خانوادگی بوده و فرد نابارور را از محیطش متمایز می‌کند. هنر درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، بیان خلاقانه عواطف و احساسات است و سبب کاهش آشفتگی‌های روانشناختی می‌گردد. درمان ذهنی سازی، توانایی فرد در تعبیر حالات ذهنی خود و دیگریست و در یک رابطه دلبستگی ایمن شکل می‌گیرد. هدف، مقایسه اثربخشی هنردرمانی مبتنی بر ذهن­ آگاهی و درمان ذهنی‏ سازی بر مولفه‌های انگ ناباروری زنان نابارور شهر اصفهان بود.
روش کار: پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش ­آزمون، پس­ آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه گواه بود. جامعه آماری شامل زنان با تشخیص ناباروری اولیه مراجعه کننده به پزشکی قانونی اصفهان در سال۱۴۰۰ بودند. با توجه به ملاک‏ های ورود و خروج، 45 نمونه هدفمند انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه آزمایشی هنردرمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و ذهنی سازی و یک گروه گواه قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسشنامه انگ ناباروری بود. گروه‌های آزمایشی درمان‌ها را طبق پروتکل هنر درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان ذهنی­ سازی، طی دو و نیم ماه دریافت نمودند. گروه گواه بدون مداخله بود. برای تحلیل داده‏ ها از تحلیل واریانس با اندازه‏ گیری مکرر با طرح آمیخته استفاده شد.
یافته‌ها: نمره بی ارزشی خود، کناره گیری اجتماعی، انگ عمومی و انگ خانوادگی در مرحله پس آزمون کاهش یافت و درمان ذهنی سازی اثربخش‌تر از هنر درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر مولفه‌های انگ ناباروری بود.
نتیجه‌گیری: هر دو درمان باعث کاهش انگ ناباروری شدند که سبب کاهش اضطراب و کناره گیری اجتماعی زنان نابارور می‌شود.

کد مقاله 47519
تعداد بازدید 51

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397