• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان آثار و فواید وضعی حجاب از منظر قرآن و روایات
تعداد صفحات 9
نویسنده خدیجه فروغی - حامد فتحعلیانی - حمید حسینی
مشخصات نشریه  سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت شماره 3 پیاپی 35
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 102-94
کلید واژه حجاب  عفاف  قرآن  روایات  پوشش زنان  حجاب زن  احادیث  استحکام خانواده  حجاب در قرآن  روایات حجاب  آثار حجاب  آیات قرآن  حجاب اسلامی  آثار عفاف  عفت در روایات  ابعاد حجاب  فواید حجاب  پوشش در قرآن  پوشش اسلامی  پوشش اسلامی زنان  حجاب در روایات  آموزه‌های دینی  روایات اهل بیت (ع)  عفاف در قرآن  احادیث اسلامی  اثر وضعی  
چکیده هدف: پژوهش حاضر با عنوان «تحلیل و تبیین آثار و فواید حجاب بر مبنای قرآن و روایات» و با هدف سیری تحقیقی در تحلیل آثار وضعی حجاب با شاخص قراردادن قرآن و روایات و با رهیافت تاریخی و روش کتابخانه ای و اسنادی انجام شد.
مواد و روش ها: از آنجا که منابع مورد استفاده در این تحقیق آیات قرآن، روایات و کتب مفسرین و محدثین است، از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. چارچوب نظری این پژوهش بر پنج عنصر اصلی استوار است که مدل مفهومی این پژوهش را تشکیل می دهد. اول: بررسی مفوم حجاب و عفاف. دوم: حجاب در آموزه های دینی. سوم: آثار حجاب در قرآن و روایات. چهارم: ابعاد حجاب. پنجم: منافع و مصالح حجاب برای خانواده.
یافته ها: این پژوهش به نتایج زیر دست یافته است: ١- پوشش اسلامی عاملی برای صیانت از کرامت انسانی است. ٢- یکی از عوامل مهم سلامت اجتماع و حفظ خانواده پوشش افراد می باشد. ٣- افراد جامعه به طور طبیعی طرفدار پوشش و حجاب هستند.
نتیجه گیری: به طور کلی تأثیر پوشش افراد در ارتقاء سلامت و شکوفایی استعدادها انکارناپذیر است و بی مبالاتی جامعه نسبت به حجاب در ساحت فردی و اجتماعی اثرات مخرب دارد و البته گرایش های اجتماعی نشان می دهد که پوشش برای افراد همچنان یک ارزش محسوب می شود.

کد مقاله 47349
تعداد بازدید 24

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397