• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان مثبت نگر ایرانی اسلامی بر تحمل پریشانی و رضایت از زندگی زوجین
تعداد صفحات 8
نویسنده زهرا احمدی - مرضیه یگانه‌فر - جعفر صادقی - فاطمه اسکندرپور - اعظم آشوری
مشخصات نشریه  سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت شماره 2 پیاپی 33
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 385-378
کلید واژه تهران  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  رضایت‌مندی از زندگی  تحمل پریشانی  منطقه 2 تهران  زوج‌های تهرانی  درمان مثبت‌نگر ایرانی اسلامی  درمان مثبت نگر  
چکیده هدف: توجه به عوامل تأثیرگذار بر بهبود بهداشت روانی و درنتیجه افزایش رضایت از زندگی زوجین بسیار مؤثر و ارزشمند هست، بنابراین پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی درمان مثبت نگر ایرانی- اسلامی بر تحمل پریشانی و رضایت از زندگی زوجین انجام شد.
مواد و روش ­ها: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با پیش‌آزمون و پس‌آزمون همراه با گروه گواه بود. جامعه پژوهش شامل تمامی زوجین مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی تحت نظر بهزیستی منطقه دو تهران در شش ماه نخست سال 1401 بودند که 30 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند (هر گروه 15 نفر). ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش‌نامه‌های تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (2005) و رضایت از زندگی دینر و همکاران (1985) بودند. برای گروه آزمایش، هشت جلسه دو ساعته و هفته‌ای یک جلسه آموزش‌ درمان مثبت نگر ایرانی- اسلامی برگزار شد، اما گروه گواه آموزشی دریافت نکردند. تحلیل داده‌ها با استفاده از کوواریانس تک متغیره در نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد با کنترل اثر پیش‌آزمون بین میانگین نمرات پس‌آزمون گروه‌های آزمایش و گروه گواه در متغیرهای تحمل پریشانی و رضایت از زندگی تفاوت معناداری وجود داشت (01/0 > p).
نتیجه‌گیری: آموزش درمان مثبت نگر ایرانی- اسلامی در جهت بهبود تحمل پریشانی و رضایت از زندگی زوجین پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 47344
تعداد بازدید 35

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397