• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نوآوری‌های ابن سینا در زمینه تسهیل زایمان
تعداد صفحات 10
نویسنده پریسا عربی - سعید چنگیزی آشتیانی - مهدی صالحی - محسن شمسی - نازیلا نجدی
مشخصات نشریه  تاريخ پزشكي - گروه تاريخ پزشكي مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي پیاپی 48
تاریخ انتشار 1402
کلید واژه زایمان  ابن‌ سینا  طب ایرانی  تاریخ پزشکی  تسهیل زایمان  کتاب قانون ابن سینا  طب رایج  فیزیولوژی زایمان  
چکیده زمینه و هدف: زایمان یکی از مهم‌ترین وقایع طبیعی زندگی زنان است و درد پدیده‌ای شایع و جزء اجتناب‌ناپذیر از زایمان می‌باشد، لذا از قرون گذشته کوشش‌های فراوانی برای تسهیل زایمان توسط اطبا انجام پذیرفته که مطالعه حاضر با هدف مروری بر نوآوری‌های ابن سینا به عنوان پزشکی که طب بالینی را همراه با مشاهده مورد تأکید قرار داده، انجام و نظریات وی با علم پزشکی نوین مقایسه شده است.
روش: در این پژوهش مروری با استفاده از اسناد و مدارک کتابخانه‌ای و جستجوی الکترونیک با استفاده از واژگان کلیدی Medical History Labor، Persian medicine، Facilitation Methods، Pregnancy، Avicenna و طب ایرانی در پایگاه‌های اطلاعاتی Scopus، PubMed، Proquest، Blackwel، Ovid Google Scholar و Ebsco روش‌های تسهیل زایمان از دیدگاه ابن سینا بررسی و با یافته‌های علم پزشکی نوین مقایسه گردیده است.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر جنبه‌های اخلاقی مطالعه کتابخانه‌ای شامل اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: ابن سینا در کتاب سوم قانون که مربوط به شناخت و درمان بیماری‌های بدن است، فصولی را به بهداشت باروری و عوارض بارداری، ناباروی، علل و درمان آن، جنسیت جنین و جنین‌شناسی، اداره زایمان و دشوارزایی، تدبیر دوره نفاس، سقط و شرایط و مدیریت آن اختصاص داده است و از روش‌های غیر دارویی مانند ماساژ و رایحه‌درمانی برای تسهیل زایمان استفاده شده که با مقایسه آن‌ها با پروتکل‌های کنونی شباهت‌های زیادی در این خصوص مشاهده می‌گردد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نظرات ابن سینا در خصوص روش‌های تسهیل زایمان می‌توان آن‌ها را به عنوان پیش‌فرضیات کارازمایی‌های بالینی مورد بررسی و در صورت تأیید از آن‌ها بهره برد تا ضمن احیای طب کهن و تاریخ پزشکی ایران از طریق ارائه روش‌های تسهیل زایمان باعث بهبود شرایط باروری و زایمان گردد.

کد مقاله 47323
تعداد بازدید 25

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397