• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان الگوی ساختاری خودشیفتگی بزرگ منشانه و خودشیفتگی آسیب‌پذیر بر اساس آگاهی از تن شیء انگاری و سرمایه‌های روان‌شناختی با میانجیگری عزت نفس در زنان و مردان
تعداد صفحات 17
نویسنده سارا رمضانی سولگانی - رضا جوهری فرد - ساسان  باوی
مشخصات نشریه  اخلاق زيستي - ارگان رسمي انجمن بين‌المللي اخلاق زيستي اسلامي پیاپی 38
تاریخ انتشار 1402
محدوده صفحات 17-1
کلید واژه عزت نفس زنان  خودشیفتگی  عزت نفس  سرمایه روانشناختی  طراحی الگو  الگوی ساختاری  اختلال شخصیت خودشیفته  شخصیت خودشیفته  عزت نفس مردان  اهواز (شهرستان)  خودشیفتگی بیمارگونه  تن  آگاهی از تن شیء انگاری  خودشیفتگی بزرگ منشانه  خودشیفتگی آسیب‌پذیر  
چکیده زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی ساختاری خودشیفتگی بزرگ‌منشانه و خودشیفتگی آسیب‌پذیر بر اساس آگاهی از تن‌شئ‌انگاری و سرمایه‌های روان‌شناختی با میانجیگری عزت نفس در زنان و مردان بود.
روش: پژوهش حاضر به روش توصیفی ـ همبستگی از نوع معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل همه زنان و مردان بالای 18 سال شهر اهواز بود و به روش نمونه‌گیری در دسترس از طریق شبکه‌های اجتماعی 309 تن از آنان انتخاب شدند و مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه جمعیت‌شناختی، سیاهه خودشیفتگی مرضی (PNI)، مقیاس آگاهی از تن‌شئ‌انگاری (OBC)، مقیاس سرمایه‌های روان‌شناختی لوتانز (LPCS) و مقیاس عزت نفس روزنبرگ (RSES) بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از SPSS 24 و AMOS 24 صورت گرفت.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر اصول اخلاقی، از جمله رازداری و محرمانه‌ماندن اطلاعات، رعایت شده و هیچ‌گونه آسیب احتمالی برای آزمودنی‌ها نداشته است.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد آگاهی از تن‌شئ‌انگاری با خودشیفتگی بزرگ‌منشانه و خودشیفتگی آسیب‌پذیر در زنان معنادار، اما در مردان معنادار نشد و آگاهی از تن‌شئ‌انگاری و سرمایه‌های روان‌شناختی با عزت نفس در زنان و مردان معنادار شد. سرمایه‌های روان‌شناختی با خودشیفتگی بزرگ‌منشانه و خودشیفتگی آسیب‌پذیر در مردان معنادار، اما در زنان تنها مسیر سرمایه‌های روان‌شناختی با خودشیفتگی آسیب‌پذیر معنادار شد (P < 0/01). در بین مسیرهای غیر مستقیم عزت نفس به طور معنا‌داری می‌تواند همبستگی آگاهی از تن‌شئ‌انگاری و سرمایه‌های روان‌شناختی با خودشیفتگی بزرگ‌منشانه و خودشیفتگی آسیب‌پذیر در مردان را میانجی کند، اما در زنان تنها مسیر غیر مستقیم عزت نفس به خودشیفتگی آسیب‌پذیر معنادار شد.
نتیجه‌گیری: جنسیت اثر علی عزت نفس بر خودشیفتگی آسیب‌‌پذیر را به طور معنی‌‌داری تعدیل کرد، بدین صورت که عزت نفس در مردان اثر علی نیرومندتری بر خودشیفتگی آسیب‌‌پذیر دارد. این نتایج می‌تواند برای متخصصان بالینی و روان‌پزشکان در درمان اختلال شخصیت خودشیفته و اختلالات مرتبط به تصویر بدن تلویحات کاربردی داشته باشد. با امعان نظر به اینکه تن‌شئ‌انگاری می­تواند منجر به خودشیفتگی و کاهش عزت نفس در افراد شود لذا پیشنهاد می‌شود که روان‌شناسان و متخصصان در حوزه سلامت به نقش و روابط موجود بین این متغیرها توجه داشته باشند.

کد مقاله 47321
تعداد بازدید 27

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397