• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه نگرانی مادرانه دوران بارداری با خلق و خوی نوزادان
تعداد صفحات 9
نویسنده فائزه سادات حسینی - حمید رضاییان فرجی
مشخصات نشریه  مطالعات ناتواني پیاپی 21
تاریخ انتشار 1402
کلید واژه دوران بارداری  بارداری  زنان باردار  وضعیت روان‌شناختی  قم (شهرستان)  نوزاد  خلق و خو  سلامت روان دوران بارداری  نگرانی دوران بارداری  نگرانی مادران  نگرانی‌های زنان  پیش از تولد  
چکیده زمینه و هدف: دورهٔ پیش از تولد نقش تعیین‌کننده‌ای بر سلامت جسمی و روانی کودک دارد و خُلق‌و‌خوی نوزاد تحت‌تأثیر وضعیت روان‌شناختی مادر است. هدف این پژوهش، بررسی رابطهٔ نگرانی مادرانهٔ دوران بارداری با خُلق‌وخوی نوزادان بود.
روش‌بررسی: روش پژوهش از نوع پس‌رویدادی (علّی‌مقایسه‌‌ای) بود. جامعهٔ آماری را مادران مراجعه‌‌‌کننده به سه مرکز مراقبت‌های دوران بارداری در شهر قم در سال ۹۶-۱۳۹۵ تشکیل دادند. نمونۀ پژوهش ۵۷ نفر از مادران داوطلبی بود که در سه‌ماههٔ آخر دورهٔ بارداری قرار داشتند و به‌صورت نمونه‌گیری دردسترس در مطالعه شرکت کردند. دورهٔ مطالعه از سه ماه آخر بارداری تا شش ماه پس از تولد نوزاد بود. ابتدا مادران پرسش‌نامهٔ نگرانی‌های دوران بارداری (آلدردیس و لین، ۲۰۱۱) را در زمان حاملگی تکمیل کردند. براساس نمرات به‌دست‌آمده، مادران به دو گروه با سطح نگرانی بالا و عادی دسته‌بندی شدند. پس از تولد نوزادان از ماه سوم با استفاده از پرسش‌نامهٔ تجدیدنظرشدۀ سنجش رفتار نوزاد (فرم ۳تا۶ماهه) (گارتستین و روتبارت، ۲۰۰۳) که توسط مادر ارزیابی و پاسخ داده ‌شد، سنجش صورت گرفت. برای تحلیل داده‌ها ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در سطح معناداری ۰٫۰۵ به‌کمک نرم‌افزار SPSS به‌کار رفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، بین متغیرهای نگرانی‌های‌ مادر در دوران بارداری و خُلق‌وخوی نوزاد رابطهٔ مثبت و معناداری وجود داشت (۰٫۰۱ ≥ p ، ۰٫۴۱ = r )؛ همچنین بین متغیرهای نگرانی‌های‌ مادر در دوران بارداری و عواطف منفی در نوزادان رابطهٔ مثبت و معناداری مشاهده شد (۰٫۰۱ ≥ p ، ۰٫۴۱ = r ). نگرانی‌های مادر در دوران بارداری به‌طور مستقیم توانست خُلق‌وخوی نوزادان را پیش‌بینی کند (۰٫۰۰۱ > p ، ۰٫۴۱۵ = β ).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش مشخص کرد، نگرانی‌های مادرانه در دوران بارداری به‌طور مستقیم خُلق‌وخوی نوزاد را پیش‌بینی می‌کند؛ همچنین از بین سه عامل اصلی خُلق‌وخوی نوزاد، عواطف منفی دارای رابطهٔ مستقیمی با نگرانی‌های مادر در دوران بارداری است؛ اما دو عامل شادخویی و انطباق‌پذیری با نگرانی‌های دوران بارداری رابطهٔ مثبت و معناداری ندارند.

کد مقاله 47102
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397