• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تعیین اثربخشی روایت درمانی بر کیفیت زندگی زناشویی و دلبستگی زوجین ناتوان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان
تعداد صفحات 10
نویسنده امیرحسام خواجه - هادی فرهادی - اصغر آقایی جوشقانی
مشخصات نشریه  مطالعات ناتواني پیاپی 20
تاریخ انتشار 1401
کلید واژه روابط زناشویی  زندگی زناشویی  دلبستگی زوجین  دلبستگی  اصفهان  زوجین شهر اصفهان  سبک دلبستگی ایمن  روایت درمانی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  دلبستگی اضطرابی دوسوگرا  کیفیت زندگی زناشویی  کیفیت رابطه زناشویی  
چکیده مقدمه: اگر زندگی زناشویی وضعیت مساعدی را برای ارضای نیازهای روانی زوج‌ها فراهم نکند، اثرات منفی به‌جا می‌گذارد. اختلال‌های روانی، افسردگی و خودکشی ازجمله پیامدهای این مسئله است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی روایت‌درمانی بر کیفیت زندگی زناشویی و دلبستگی زوجین ناتوان مراجعه‌کننده به مراکز مشاورهٔ شهر اصفهان بود.
روش‌بررسی: پژوهش حاضر از نوع طرح تک‌موردی بود. جامعهٔ آماری پژوهش را تمامی زوج‌های ناتوان (درحل مسائل زناشویی) مراجعه‌کننده به مراکز و کلینیک‌های روان‌شناسی شهر اصفهان در سال ۱۳۹۸ تشکیل دادند. از میان آن‌ها باتوجه به ملاک‌های ورود و خروج، به‌صورت دردسترس و هدفمند سه زوج به‌عنوان نمونه انتخاب شدند و مداخلهٔ روایت‌درمانی را دریافت کردند. برای جمع‌آوری داده‌های تحقیق، پرسش‌نامهٔ کیفیت زندگی (روابط) زناشویی (فلچر و همکاران، ۲۰۰۰) و مقیاس تجدیدنظرشدۀ دلبستگی بزرگسال (کولینز و رید، ۱۹۹۰) به‌کار رفت. شرکت‌کنندگان مداخلهٔ روایت‌درمانی را به‌صورت هفته‌ای یک جلسه و به‌مدت دوازده جلسه دریافت کردند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و به‌منظور بررسی اثربخشی روایت‌درمانی از شاخص تغییر پایا (RCI) و درصد بهبودی استفاده شد.
یافته‌ها: براساس نتایج، در متغیر کیفیت زندگی زناشویی، شاخص تغییر پایا در زوج‌های دوم (۲٫۱۹) و سوم (۴٫۰۴) از نظر آماری معنادار بود که اثربخشی درمان را نشان داد. برای متغیر سبک دلبستگی ایمن، شاخص تغییر پایا در زوج دوم (۲٫۱۸) از نظر آماری معنادار بود و تنها در زوج دوم درمان اثربخشی داشت. برای متغیر سبک دوسوگرا/اضطرابی باتوجه به اینکه شاخص تغییر پایا در زوج‌های اول (۰٫۵۱) و دوم (۰٫۱۷) و سوم (۰٫۱۷) کمتر از ۱٫۹۶ = Z به‌دست آمد، می‌توان نتیجه گرفت که برای این متغیر درمان اثربخش نبود.
نتیجه‌گیری: اجرای روایت‌درمانی باعث ارتقای کیفیت زندگی زناشویی و سبک دلبستگی ایمن در برخی زوجین می‌شود؛ بنابراین می‌توان از این رویکرد برای بهبود مسائل بین‌فردی و زناشویی و کاهش میزان طلاق در جامعه استفاده کرد.

کد مقاله 47086
تعداد بازدید 22

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397