• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شیوع خشونت خانگی و برخی عوامل مرتبط با آن در زنان 49-18 سال همسردار شهر یاسوج
تعداد صفحات 13
نویسنده لیلا منظوری - سیده مهر عابد
مشخصات نشریه  ارمغان دانش - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان كهكیلویه و بویراحمد - علمی پژوهشی شماره 3 پیاپی 158
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1402
محدوده صفحات 398-386
کلید واژه خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  عوامل خشونت علیه زنان  خشونت فیزیکی  خشونت عاطفی  خشونت شوهر  خشونت تجربه شده  شیوع خشونت خانگی و علل مرتبط  یاسوج  عوامل مؤثر بر خشونت خانگی  تجربه خشونت  قربانیان خشونت  خشونت کلامی  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  زنان دارای همسر  علل خشونت  خشونت مالی (اقتصادی)  
چکیده زمینه و هدف: در سال‌های اخیر، خشونت علیه زنان یک مشکل مهم در کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته می‌باشد، به گونه‌ای که سازمان جهانی بهداشت، خشونت خانگی را به عنوان یک اپیدمی سلامت عمومی اعلام کرده و یک پدیده پیچیده اجتماعی همراه با آسیب‌های روانی، فیزیکی و اخلاقی است، لذا هدف از این مطالعه تعیین شیوع خشونت خانگی و برخی عوامل مرتبط با آن در زنان 49ـ18 سال همسردار شهر یاسوج بود.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی از نوع مقطعی می‌باشد، که در سال 1396 انجام شد. جامعه مورد مطالعه را 384 زن متاهل 49ـ18 سال همسردار با سابقه حداقل یک سال ازدواج دارای پرونده خانوار در چهار مرکز بهداشتی درمانی شهری یاسوج به صورت تصادفی ساده انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده‌ها با استفاده از دو پرسشنامه دموگرافیک و خشونت خانگی علیه زنان دارای 33 سوال در حیطه‌های خشونت فیزیکی، عاطفی، کلامی و مالی جمع آوری شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار سن زنان شرکت کننده در مطالعه 89/5 ± 32/29 سال، میانگین سن ازدواج 20/4 ± 55/21 سال بود. میانگین سن و سن ازدواج همسر به ترتیب 62/6 ± 92/33 و 28/4 ± 47/26 سال بود. حدود 90 درصد زنان نوعی از خشونت خانگی را در طول دوره زندگی خود تجربه کرده بودند. خشونت کلامی، عاطفی، مالی و فیزیکی به ترتیب 80، 73، 48 و 22 درصد به وسیله زنان گزارش گردید. شایع‌ترین فرم خشونت کلامی، داد زدن (29 درصد) و مشاجره کلامی(21 درصد)، شایع‌ترین فرم خشونت عاطفی، دخالت کردن شوهر در رابطه بین زن و اعضای خانواده خود (18 درصد)، سلطه گری شوهر و توقع داشتن تبعیت زن (17 درصد)، شایع‌ترین فرم خشونت مالی، پرداخت پول با اکراه به زن (12 درصد)، تصمیم ‌یری شوهر در امور مالی بدون نظرخواهی از زن (10 درصد) و شایع‌ترین فرم خشونت فیزیکی هل دادن (5/11 درصد)، سیلی زدن (9 درصد) و پرتاب اجسام (9 درصد) بود. بر اساس آنالیز رگرسیون لجستیک، تجربه یا عدم تجربه هر نوع از خشونت خانگی به عنوان متغیر پاسخ و متغیرهای تعداد فرزند، وضعیت مسکن، وضعیت بارداری زنان، سن زن و همسر در هنگام مطالعه و سن ازدواج، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، سابقه بیماری روانی، مصرف سیگار و مواد مخدر در زنان و همسران خود به عنوان متغیرهای پیش‌بینی کننده وارد مدل شدند و سن ازدواج شوهر تنها فاکتور پیش‌بینی کننده خشونت خانگی علیه زن بود (Exp β = 0/925 , CI0/95 Expβ = 0/86-0/99 , Sig = 0/0025).
نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای خشونت خانگی علیه زنان به ویژه خشونت‌های کلامی و عاطفی، آموزش مهارت‌های زندگی به خصوص مهارت‌های ارتباطی در زندگی زناشویی در مشاوره‌های قبل از ازدواج ضروری می‌باشد.

کد مقاله 46697
تعداد بازدید 20

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397