• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط بین حمایت اجتماعی درک شده و رضایت جنسی در بیماران مبتلا به ام اس
تعداد صفحات 10
نویسنده سمانه یزدانی - مهرنوش پازارگادی - معصومه برخورداری شریف آباد
مشخصات نشریه  مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا شماره 2
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 84-75
کلید واژه حمایت اجتماعی  رضایت جنسی  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  اصفهان  بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS)  بیماران ام. اس  حمایت ادراک شده  
چکیده سابقه و هدف: ابتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس عوارض و پیامدهای زیادی را به دنبال دارد که یکی از این عوارض مهم کاهش رضایت جنسی است. تعیین عوامل مرتبط با رضایت جنسی این بیماران برای موفقیت‌آمیز بودن مداخلات مهم است. هدف از مطالعه حاضر تعیین تأثیر حمایت اجتماعی درک شده بر رضایت جنسی بیماران مبتلا به ام‌اس شهر اصفهان بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه‌ی حاضر یک مطالعه‌ی توصیفی از نوع همبستگی بود که جامعه‌ی پژوهشی آن را بیماران مبتلا به ام‌اس شهر اصفهان در نیمه‌ی اول سال 1400 تشکیل دادند. ۲۴۰ نفر از بیماران واجد شرایط از طریق نمونه‌گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از فرم اطلاعات دموگرافیک بیماران، حمایت اجتماعی درک شده زیمت و همکاران (۱۹۸۸) و رضایت جنسی لارسون و همکاران (1998) استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه‌ی 20 و با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: میزان حمایت اجتماعی درک شده (06/9 ± 35/27) در حد متوسط و رضایت جنسی (12/13 ± 36/88) در حد متوسط بود. بر اساس نتایج ارتباط حمایت اجتماعی درک شده با رضایت جنسی بیماران (001/0 > p , 510/0 = r ) معنی‌دار و مستقیم بوده و با افزایش حمایت اجتماعی درک شده، رضایت جنسی بیماران بیشتر می‌شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت حمایت اجتماعی درک شده در بیماران مبتلا به بیماری ام اس و ارتباط آن با رضایت جنسی، ارتقای حمایت اجتماعی از این افراد می‌تواند به‌عنوان یکی از پیشنهادهای مؤثر برای ارتقای رضایت جنسی در آن‌ها باشد.

کد مقاله 46672
تعداد بازدید 71

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397