• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل نقش فضاهای شهری در امنیت زنان (نمونه: شهر شیروان)
تعداد صفحات 18
نویسنده زهره پیرزاده - روح الله اسدی - براتعلی خاکپور
مشخصات نشریه  جغرافیای اجتماعی شهری – دانشگاه شهید باهنر کرمان شماره 2 پیاپی 21
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 102-85
کلید واژه امنیت اجتماعی  امنیت اجتماعی زنان  فضاهای شهری  امنیت زنان  امنیت شهری  امنیت زنان در فضای شهری  فضای امن اجتماعی  عوامل کالبدی  فضاهای امن زنان  فضاهای امن شهری  امنیت فضایی زنان  شیروان (شهرستان)  مبلمان شهری  فضاهای ناامن شهری  فضای امن  ناامنی زنان  
چکیده مقدمه: شهر شیروان مانند بسیاری از شهرهای کشور با مسائلی مواجه است که امنیت اجتماعی شهروندان و به‌ویژه زنان را با مشکل مواجه ساخته است. برای حل این مسائل، لازم است ابعاد مختلف امنیت از منظر زنان به‌طور ویژه شناسایی و برای اصلاح آن برنامه‌ریزی شود. لذا هدف این پژوهش شناخت وضعیت شهر شیروان از نظر شاخص‌های امنیت زنان، شناسایی مهم‌ترین عوامل کاهش امنیت زنان در این شهر و ارائه راهکارهای مناسب می‌باشد.
داده و روش: مقاله از نظر روش توصیفی ـ تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است. داده‌ها با توزیع پرسشنامه میان 384 نفر از زنان شهر شیروان به دست آمده است. نتایج با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن، تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تعقیبی بونفرونی در محیط SPSS تحلیل شده است.
یافته‌ها: میانگین هفت بعد پایین‌تر از 3 است. بررسی ضریب همبستگی اسپیرمن نشان می‌دهد رابطه ابعاد کیفیت زندگی و دسترسی، بعد رفتاری و فرهنگی – اجتماعی، بعد مدیریت شهری و مبلمان شهری، بعد فضایی و کالبدی دارای همبستگی در سطح متوسط و مثبت و این رابطه‌ها معنادار می‌باشد. در تحلیل عامل اکتشافی نیز 15 عامل که زیربنای 59 متغیر پژوهش هستند شناسایی گردید. 15 عامل استخراج‌شده نهایی توانسته‌اند 65/82 درصد از واریانس همه متغیرهای پژوهش را تبیین نمایند.
نتیجه‌گیری: در مجموع وضعیت شاخص‌های امنیت زنان در شهر شیروان مطلوب نمی‌باشد. همچنین عوامل کالبدی و مبلمان شهری مهمترین عوامل کاهش امنیت زنان در فضاهای شهری شیروان می‌باشد و نیاز است که در راستای ارتقای امنیت زنان در فضاهای شهری مورد توجه ویژه مدیران شهری قرار گیرد. فضاهای ناامن زیادی در شهر شیروان وجود دارد که اکثریت جامعه زنان این شهر از آن آگاه هستند و مترصد توجهی ویژه از سوی مسئولان شهری به این فضاها می‌باشند.

کد مقاله 46618
تعداد بازدید 39

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397