• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان آینده نگری و تبیین روندها، شواهد و ملاحظات ملی در خط مشی گذاری نهاد خانواده در ایران
تعداد صفحات 10
نویسنده حیدر نجفی رستاقی  - مصطفی کوچک زایی - محمدحسین شاه آبادی
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت - فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران سال 5 شماره 1 پیاپی 13
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 65-56
کلید واژه نهاد خانواده  ایران  تحولات خانواده  تحولات خانواده در ایران  خانواده در ایران  سیاست‌گذاری  خانواده  سياست خانواده  سیاستگذاری خانواده  خط مشی گذاری  آینده نگری  پیش بینی آینده  
چکیده زمینه و هدف: محققان، سیاست پژوهان و سیاست‌گذاران اجتماعی همواره به خانواده به عنوان یکی از مهم‌ترین محورهای سیاستی ملی توجه ویژه‌ای داشته‌اند. در این پژوهش هدف اصلی بررسی کلان روندهای تحولات عرصه خانواده و آینده‌نگری و تبیین روندها، شواهد و ملاحظات ملی در خط‌مشی‌گذاری نهاد خانواده در ایران می­ باشد.
روش: داده‌های مورد استفاده در این پژوهش مبتنی بر مطالعات اسنادی استخراج شده و از رویکرد آینده‌نگری مبتنی بر روندپژوهی در تبیین مسایل و چالش­ ها بهره­ گیری شده است. در این پژوهش تحولات نهاد خانواده در سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با شناسایی کلان روندهای آینده‌پژوهانه و تحلیل راهبردی وضعیت موجود، راهکارهایی برای خط مشی­ گذاران در این عرصه پیشنهاد گردیده است.
یافته‌ها: از جمله مهم­ترین روندهای مربوط به آینده تحولات خانواده در ایران می­ توان به مواردی همچون تضعیف مسایل اخلاقی و معنوی و سست شدن روابط عاطفی در خانواده، کوچک شدن خانواده به همراه زندگی در خانه­ های کوچک، افزایش مصرف‌گرایی، فردگرایی، افزایش تقاضای زنان برای اشتغال و تحصیل و مشارکت اجتماعی، تغییر هرم قدرت در خانواده، افزایش مهاجرت و شهرنشینی، گسترش شبکه­ های اجتماعی و ارتباطات، تغییر شکل ساختار خانواده و ... اشاره کرد.
نتیجه­ گیری: به عنوان نتیجه می‌توان گفت که کشور نیازمند آسیب‌شناسی کلان روندهای متأثر از گفتمان مدرنیته در عرصه خانواده بوده و ضرورت دارد که در جهت حرکت به سمت ارزش­ ها و باورهای مبتنی بر گفتمان اسلامی ایرانی خانواده در جهت تشکیل، تحکیم و تعالی برای این نهاد الهی گام­ های مؤثری برداشته شود.

کد مقاله 46544
تعداد بازدید 87

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397