• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی خدمات، الزامات و زیرساخت‌های مورد نیاز حوزه سلامت زنان برای اجرای سیاست‌های جمعیتی
تعداد صفحات 12
نویسنده شیرین جلالی نیا - حسین ملک افضلی اردکانی - فرانک فرزدی - مینا شیخ الاسلام زاده - نرگس رستمی گوران - محمدحسین نیکنام - عهدیه چینه کش - مهرداد کاظم زاده عطوفی - بتول احمدی
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت سال 4 شماره 4 پیاپی 12
تاریخ انتشار زمستان - 1399
محدوده صفحات 423-412
کلید واژه بهداشت زنان  سلامت زنان  سیاست جمعیتی  خدمات سلامت زنان  خدمات بهداشت زنان  
چکیده زمینه و هدف: با توجه به اهمیت پیگیری همه جانبه اصلاح ساختار جمعیت کشور، مسئله سلامت زنان به عنوان یکی از اصلی‌ترین ارکان مورد توجه می‌باشد. بر این اساس، به منظور بررسی ابعاد مختلف سلامتی و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های تحولات جمعیتی و تبیین راهکارهای بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود، گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ‌ایران، بر آن شد تا با هدف ارائه تحلیلی از بندهای سیاست‌های ابلاغی جمعیت، ضمن ارائه تصویری از وضعیت موجود شاخص‌های جمعیت زنان ایران، به شیوه‌های تأثیرگذاری هر کدام از این سیاست‌ها بر سلامت زنان و خانواده و ارائه راهکارهای مناسب جهت دستیابی به آن، بپردازد.
روش: ابتدا با برگزاری نشست علمی ‌"سیاست‌های جمعیتی، سلامت زنان و راهکارها"، ضمن اطلاع‌رسانی به ذی‌نفعان این حوزه، از طریق هم‌اندیشی و کسب دیدگاه صاحبنظران و افراد کلیدی مرتبط، زیرساخت‌ها و تمهیدات اجرای بهینه این سیاست‌ها مورد بررسی جامع قرار گرفت. بر اساس نظرسنجی فاز نخست که توسط فرمها و دستورالعمل مدون از بیش از 130 فرد حقیقی و سازمان و مؤسسه مرتبط صورت گرفت، به دنبال پیگیری اخذ بازخوردها، داده‌های واصله از 50 ذی نفع مرتبط مورد جمع بندی و تحلیل قرار گرفت. با توجه به چارچوب از پیش تعیین شده در ذیل محورهای چهارگانه سلامت، موارد در دو بخش اصلی خدمات مورد نیاز برای اجرای سیاست‌ها و نیز الزامات متناظر تنظیم و تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در هر یک از ابعاد چهارگانه جسمانی، روانی، اجتماعی، و معنوی سلامت زنان، به منظور اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی جمعیت نیازمند توجه جدی به الزامات و زیرساخت‌هایی هستیم که تسهیل و تسریع این مهم را فراهم آورند.
نتیجه‌گیری: بدون تردید فراهم آوردن امکانات و شرایط زیرساختی، از طریق تسهیل و تسریع فرایندها، امکان حصول به نتایج مورد انتظار را فراهم می‌آورد. اتخاذ رویکردی همه‌جانبه و مشارکتی در تمامی‌ مراحل از نیازسنجی‌های مقدماتی تا برنامه‌ریزی و اجرا، یکی از نکاتی است که می‌تواند تا حد زیادی ضمانت اجرای موفق سیاست‌های جمعیتی باشد.

کد مقاله 46543
تعداد بازدید 79

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397